Εμινέ Ερντογάν: Με τσάντα Hermes που κοστίζει 6 μισθούς του συζύγου – Προέδρου

Η Εμινέ Ερντογάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» έφτασε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, κρατώντας μία limited edition δερμάτινη Birkin του διάσημου οίκου Hermes, η οποία κοστίζει κάτι λιγότερο από 50.000 δολάρια, δηλαδή όσο περίπου είναι ο μέσος ετήσιος μισθός 11 συμπατριωτών της. Την ίδια τσάντα είχε κρατήσει στο ταξίδι του Τούρκου Προέδρου στις ΗΠΑ.

«Ο προεδρικός μισθός είναι 39.000 τουρκικές λίρες, η Πρώτη Κυρία

δεν εργάζεται. Μόνο η τσάντα της κοστίζει 50.000 δολάρια, δηλαδή 215.000 τουρκικές λίρες. Ισούται με έξι μήνες μισθού του Ερντογάν. Και μου λέτε ότι αυτός ο άνθρωπος ξοδεύει έξι μισθούς για να αγοράσει μία τσάντα στην πρώτη κυρία; Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού», γράφει ένας χρήστης στο Twitter.

Και η Birkin δεν ήταν η μόνη που τράβηξε τα βλέμματα. Η πρώτη κυρία της Τουρκίας σχολιάστηκε έντονα για την πανάκριβη καρφίτσα που φόρεσε.Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ, Τούρκος σχεδιαστής και επικριτής του Ερντογάν, στάθηκε στην καρφίτσα της σε σχήμα λιβελούλας, που αγγίζει τα 15.000 δολάρια.

Οι ενδυματολογικές επιλογές της Εμινέ Ερντογάν προκαλούν έντονες αντιδράσεις, καθώς το 1/4 του τουρκικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα