ΕΛΠΕ: Κορυφαία στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών στην Αθήνα

Στην Αθήνα συνεδριάζει την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών, στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 80 διυλιστήρια και 41 εταιρίες, που καλύπτουν το 100% της βιομηχανίας διύλισης του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και το 75% της εμπορίας πετρελαιοειδών.

Η συνεδρίαση φιλοξενείται από τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια που συμμετέχει στο ΔΣ με δύο στελέχη. Στα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου

περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη όλων των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπως οι, Exxon, BP, Shell, Lukoil, Repsol, MOL κ.λπ., που βρίσκονται στην Αθήνα για την συνεδρίαση.

Όπως τονίζουν τα ΕΛΠΕ, η φετινή ετήσια Συνεδρίαση διεξάγεται σε μια σημαντική χρονική συγκυρία, όπου κυριαρχούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και του κλάδου πετρελαιοειδών, καθώς και οι αυξημένες προκλήσεις που συνδέονται με τους ευρωπαϊκούς στόχους για το Κλίμα.

Ιδιαίτερα εκτενής, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, είναι και η συζήτηση και για τις Μεταφορές χαμηλών εκπομπών από το 2030 και τις τεχνολογίες καυσίμων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας COP21 του Παρισιού, θέμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με το μέλλον του κλάδου της ευρωπαϊκής διύλισης.

Ο γενικός διευθυντής της FuelsEurope John Cooper, συνοδευόμενος από τους Alessandro Bartelloni (Policy Director) και Robin Nelson (Science Director), επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία των ΕΛΠΕ και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη και τα ανώτατα στελέχη του ομίλου, αναφορικά με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος

Keywords
Τυχαία Θέματα