Ελλάκτωρ: Το μεγάλο αφεντικό της Reggeborgh Invest ετοιμάζει ριζικές αλλαγές στη Διοίκηση

Το μεγάλο αφεντικό της Reggeborgh Invest, Χένρι Χόλτερμαν, που ελέγχει την Ελλάκτωρ, φαίνεται πως κρατά πλέον αποστάσεις από πολλά μέλη της διοίκησης της εταιρείας, παρότι είχε ψηφίσει την τοποθέτησή τους.

Βέβαια πρέπει να πούμε δεν είναι η πρώτη φορά που προτίθεται να απομακρύνει «δια της προαγωγής» όπως άλλωστε έκανε με τον προηγούμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας τον Α. Ξενόφο που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει τρίμηνο στη θέση αυτή και πήρε «προαγωγή» στην  διακοσμητική θέση του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου. Τώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει

σειρά ο πρόεδρος Γ. Μυλωνογιάννης, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσει και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ε. Μπουλούτας.

Άνθρωποι που παρακολουθούν τα ενδότερα της εταιρείας, επισημαίνουν πάντως ότι είναι λάθος να θεωρηθεί παράλογος ο επικεφαλής της Reggeborgh, Χένρι Χόλτερμαν. Απλά, οργίζεται επειδή μαθαίνει πράγματα που δεν γνώριζε, αντιλαμβάνεται ότι δεν του έλεγαν μεν ψέματα αλλά μισές αλήθειες.

Ο πρώτος φάκελος με «μισές αλήθειες» αφορά πρόσωπα:

Στην περίπτωση Μπουλούτα για παράδειγμα τον είχαν ενημερώσει ότι είναι ικανός τεχνοκράτης με διεθνή προσανατολισμό και ο οποίος είχε κάποια προβλήματα στο παρελθόν. Δεν τον ενημέρωσαν, για παράδειγμα, επακριβώς για ποινικές εκκρεμότητες σε κυπριακά δικαστήρια ή για πρόστιμα ύψους ενός εκατ. ευρώ από δύο αρχές κεφαλαιαγοράς της ευρωζώνης (Ελλάδα και Κύπρος). Και αυτό, άσχετα αν ο κ.Μπουλούτας στο προσεχές μέλλον δικαιωθεί για όλα τα παραπάνω.

Του είπαν ότι θα τοποθετήσουν στο ΔΣ της Ακτωρ και διευθύνονται σύμβουλο στην  σημαντική θυγατρική Ηλέκτωρ, τον Ιωάννη Μαργιώλο. Τον παρουσίασαν ως έμπειρο στέλεχος, μηχανικό που γνωρίζει από έργα βιολογικού καθαρισμού. “Ξέχασαν” να ενημερώσουν ότι το ίδιο πρόσωπο θεωρήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα  εμπλεκόμενος  στο σκάνδαλο διαφθοράς σε έργο που αφορά επέκταση βιολογικού καθαρισμού στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Το έργο χρηματοδοτούνταν από την Παγκόσμια Τράπεζα και μετά από έρευνα   ανακοινώθηκε πως η ΑΚΤΩΡ δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε έργα που χρηματοδοτεί η διεθνής Τράπεζα έως το Μάρτιο 2022.

Ο δεύτερος φάκελος που έχει ο Ολλανδός μέτοχος αφορά λειτουργικά θέματα: Στην ΑΚΤΩΡ υπήρχε σύστημα υποβολής μηνιαίων εκθέσεων ανά έργο προκειμένου η διοίκηση να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των έργων. Καταργήθηκε με την δικαιολογία ότι δεν χρειάζεται.

Εφαρμόζονταν το σύστημα « Project transition” που διαθέτουν μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες  και το οποίο επιτρέπει μετά την ανάληψη ενός έργου, η ομάδα που πέτυχε να το πάρει, το παραδίδει στο επιτελείο που θα το εκτελέσει και εξηγεί γιατί το έργο αυτό μπορεί να εκτελεστεί με κέρδος. Από την διαδικασία αυτή προκύπτει αν το έργο έχει υπο- κοστολογηθεί στην προσφορά ή όχι και λαμβάνονται από την αρχή τα αναγκαία μέτρα για περιορισμό ή και εξάλειψη της ζημιάς αν πράγματι το έργο είναι προβληματικό. Τα στελέχη που ασχολούνταν με τα θέματα αυτά είναι χωρίς αντικείμενο και οι περισσότεροι αναζητούν εργασία…

Ο τρίτος φάκελος είναι ίσως ο πλέον «καυτός». Αφορά τα χαμένα έργα, την αδυναμία ανάληψης έργων: Το τελευταίο διάστημα έχασαν όλα τα έργα, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της περιόδου, την παραχώρηση της Εγνατίας αλλά και το Κέντρο προσφύγων στη Μυτιλήνη.

Οι τρεις φάκελοι, εξετάζονται με προσοχή στο κλειστό επιτελείο της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας και οι αποφάσεις δεν θα αργήσουν.

Τα παπαγαλάκια

Keywords
Τυχαία Θέματα