“Ελλάδα – Κύπρος θα δώσουν μαζί την μάχη” είπε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής στον Α. Σαμαρά

Το μήνυμα ότι η δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος δεν πρέπει να εκληφθεί ως ευκαιρία για να υπάρξει επιβουλή σε βάρος των εθνικών συμφερόντων των δύο χωρών έστειλε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

Ο

κ. Ομήρου τόνισε ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνούν και η Ελλάδα και η Κύπρος «μαζί θα δώσουν τη μάχη του Ελληνισμού».

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων προς τη Λευκωσία, επικρίνοντάς τους για έλλειψη αλληλεγγύης. «Οι ισχυροί ταγοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντί αλληλεγγύης, μας προσέφεραν ‘χολή και όξος’, για να χρησιμοποιήσω και εκκλησιαστική ορολογία των ημερών. Παραβιάζεται η θεμελιώδης κοινοτική αρχή της αλληλεγγύης. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη την οποία οραματιστήκαμε και οραματιζόμαστε και παραμένουμε αμετακίνητα ευρωπαϊστές, αλλά για μία Ευρώπη των λαών, μία Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και των δικαιωμάτων», σημείωσε.

Τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται «αυτό το δυσθεώρητο χάσμα μεταξύ του πλούσιου Βορρά και του φτωχού Νότου», το οποίο, όπως παρατήρησε θέτει σε δοκιμασία όχι μόνο την κοινωνική συνοχή μεταξύ των λαών αλλά και την πολιτική συνοχή. «Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Αυτό είναι το μήνυμά μας, το μήνυμα του Κυπριακού λαού, το μήνυμα του Ελληνικού λαού, το μήνυμα των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι η θέση της Λευκωσίας «παραμένει αμετακίνητη» και ότι η Τουρκία είναι εκείνη η οποία θα πρέπει να μετακινηθεί «από τις άκαμπτες και επεκτατικές της θέσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα