ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απέρριψε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές θα εκλέξουν
Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίσθημα υπευθυνότητας.Την ανάγκη ελάχιστης πολιτικής συνεννόησης για τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, υπογράμμισαν νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Αντώνη Σαμαρά, μόλις μπήκε στο γραφείο του και ο πρωθυπουργός απάντησε: «Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο».Της συζήτησης Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Ν. Δένδια και Κ. Σκρέκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με στόχο να αποφασιστεί ημερομηνία εκλογών αλλά και να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέβαλε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον τρόπο αυτό θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα εντός και εκτός συνόρων» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Εξέφρασα την ανησυχία μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιμονή της κυβέρνησης σε πολιτικές λιτότητας αλλά και η επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγήσει τον τόπο σε περίοδο τεχνικής πόλωσης», σημείωσε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την επόμενη.

«Ο τόπος χρειάζεται με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να αποκτήσει κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή και στήριξη σε εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης».

Όπως είπε, «η επιλογή Σαμαρά να οδηγήσει τη χώρα σε μια παρατεταμένη και νοσηρή περίοδο έντασης έως το Μάρτη είναι επιλογή αποσταθεροποίησης. Χρειαζόμαστε σταθερότητα και πρέπει να συμβάλουμε όλοι για να οδηγηθούμε ομαλά στη δημοκρατική διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα