Εθνική: Καμία σχέση με την πρόσληψη υπαλλήλων απ’το ΤΥΠΕΤ – Το Ταμείο αποσύρει την προκήρυξη

[upd] Όπως σωστά επισήμανε από την αρχή το Bank Wars, καμία σχέση δεν είχε η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, την οποία όμως εξέθεσε το Ταμείο Υγείας Προσωπικού, με την απόφαση να προκηρύξει διαγωνισμό πρόσληψης υπαλλήλων για παιδιά εργαζομένων του.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε:

Με αφορμή αναρτήσεις που εμπλέκουν εσκεμμένα την Εθνική Τράπεζα

σε διαδικασίες «εσωτερικού διαγωνισμού πρόσληψης του ΤΥΠΕΤ», που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τα εξής προς αποφυγήν παρερμηνειών:

Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι αυτοδιαχειριζόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό του Συμβούλιο ή σε κανένα άλλο επίπεδο λειτουργίας του, η Εθνική Τράπεζα. Η μόνη ανάμειξη της Εθνικής είναι η, σύμφωνα με το Νόμο, παρακράτηση και απόδοση στο ΤΥΠΕΤ της προβλεπόμενης εισφοράς των εργαζομένων της για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΤΥΠΕΤ.

Κατά συνέπεια η Εθνική Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ, ακόμα και όταν οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα και η οποία ως γνωστόν δεν προκηρύσσει διαγωνισμούς προσλήψεων με δικαίωμα μόνο συμμετοχής παιδιών εργαζομένων ή συνταξιούχων της.

Το Ταμείο αποσύρει την προκήρυξη:

Με αφορμή αναφορές σε sites για πρόσληψη εργαζομένων στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.), αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό, το Ταμείο Υγείας ανακοινώνει ότι απέσυρε την προκήρυξή του δεδομένου ότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά συνέπεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει το όλο θέμα. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

Εκθέτει την διοίκηση της Εθνικής το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της τράπεζας

Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας(ΤΥΠΕΤ) προκήρυξε διαγωνισμό για την πλήρωση 20 θέσεων διοικητικού προσωπικού, που απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά των εργαζομένων στην τράπεζα.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο γνωρίζει για το συγκεκριμένο θέμα, ή είναι σε θέση να παρέμβει, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Ωστόσο, είναι προφανές πως διέφυγε από κάποιους ότι οι εποχές τέτοιου τύπου προσλήψεων έχουν περάσει.

Η προκήρυξη αναφέρει:

«Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε, στο ΤΥΠΕΤ και στους συλλόγους Ε.Τ.Ε και μόνο σε μία από τις κατηγορίες προκήρυξης».

Original article: Εθνική: Καμία σχέση με την πρόσληψη υπαλλήλων απ’το ΤΥΠΕΤ – Το Ταμείο αποσύρει την προκήρυξη.

Keywords
Αναζητήσεις
τελευταίος διαγωνισμος προσληψης προσωπικου της alpha bank, τυπετ διοικητικοι υπαλληλοι
Τυχαία Θέματα