ΕΚΤ: Σφίγγει τη θηλιά στην Ελλάδα – Απορρίπτει την αύξηση του ορίου στα έντοκα


Τη θηλιά στην ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες σφίγγει η ΕΚΤ καθώς εμμένει στη θέση της να μην επιτρέψει την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από το ελληνικό δημόσιο, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

εξετάζει να απαγορεύσει στις ελληνικές τράπεζες να αυξάνουν το κρατικό χρέος που κατέχουν, σε μια κίνηση που θα αποκόψει μια βασική πηγή χρηματοδότησης για την Αθήνα και θα επιδεινώσει τις διαφωνίες με τους πιστωτές της”, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Χθες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ συζήτησαν κατά πόσο πρέπει να κάνουν νομικά δεσμευτικές τις πρόσφατες προειδοποιήσεις στις ελληνικές τράπεζες να μην αυξήσουν την ποσότητα του βραχυπρόθεσμου κρατικού χρέους ή των εντόκων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ στα μέσα Φεβρουαρίου έκανε συστάσεις στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της να απέχουν από την αγορά επιπρόσθετου χρέους, ενώ οι FT κάνουν λόγο για ανησυχία μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών της ευρωζώνης ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να αγνοήσουν τις συστάσεις και να αυξήσουν το στοκ από έντοκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα