Έκκληση Γ. Στουρνάρα να κλείσει η αξιολόγηση

Δραματική προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα έχει η περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης απευθύνει – σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Capital.gr και τον Μανόλη Καψή – ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Δεν είμαστε ακόμα σε αδιέξοδο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στον τοίχο σημειώνει.


“Έχουμε ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία”, προσθέτει ο Γ. Στουρνάρας.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας” προειδοποιεί πάντως ο Γ. Στουρνάρας. “Έχουμε καλύψει το 90% της απόστασης για να τελειώσει το πρόγραμμα” δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πισωγύρισμα. Ήδη η Τράπεζα της Ελλαδος αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το ’17 μετά το πολύ κακό 4 τρίμηνο του 2016, ενώ τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της συμφωνίας μπορεί, ξεκαθαρίζει ο διοικητής της ΤτΕ, να ξαναρίξει σε ύφεση την ελληνική οικονομία ολόκληρο το 2017.

Η συμφωνία ούτως ή άλλως θα είναι οδυνηρή. Θα προβλέπει την μείωση των συντάξεων από το 2018, την μείωση του αφορολόγητου, ενώ οι προσπάθειες για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην οποία είχε ποντάρει πολλά η κυβέρνηση θα μείνει στα χαρτιά. “Αυτό που δεν πρέπει επ’ ουδενί να τεθεί σε αμφιβολία, εξηγεί ο Γ. Στουρνάρας, είναι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα