Εισαγγελική έρευνα για κόκκινα δάνεια άνω των 30 εκατ.ευρώ – Οι τράπεζες…υπάλληλοι της Δικαιοσύνης;

Επιστολή σε όλες τις τράπεζες με την οποία ζητεί μέσα σε 5 ημέρες(!) τους φακέλους από το 2009 έως σήμερα με τα πλήρη στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια (άνω των 30 εκατομμυρίων), απέστειλε ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει αν τα ποσά που πιστώθηκαν σε επιχειρήσεις δαπανήθηκαν για τους λόγους που εγκρίθηκαν από τις τράπεζες ως δάνεια, ή αν τα χρήματα

διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.

Ο εισαγγελέας φέρεται να έχει στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως «μη δυνάμενοι» να αποπληρώσουν τις επιχειρηματικές δανειακές υποχρεώσεις τους στη χώρα μας, είναι μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό.

Οι τράπεζες, για πολλοστή φορά καλούνται να κάνουν χρέη…υπαλλήλου σε έρευνες κατά πρώην πελατών τους ή πελατών τους και φυσικά, σε βάρος του χρόνου τους για τις πραγματικές ανάγκες της λειτουργίας τους.

Η επιστολή

Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος

Ιωάννη Δραγάτση

«Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ ευρώ.

Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο. Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα