Είναι …ωραίοι στο Μετρό. “Και απεργούν και πληρώνονται”, λέει ο Κ.Χατζηδάκης – Αναφορά στη δικαιοσύνη – Τι απαντούν οι απεργοί

Ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε σήμερα πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο. Ανέφερε επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν σέβονται το νόμο και πως κάποιοι απεργούν «θεωρητικά» καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της ΣΤΑΣΥ, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων πληρώνονται κανονικά.

Οπως είπε, «ενώ για μέρες δεν λειτουργούσαν και δεν λειτουργούν το μετρό,

ο ηλεκτρικός και το τραμ, την ίδια στιγμή από τα στοιχεία τα οποία μου έδωσε σήμερα η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την περασμένη εβδομάδα, προκύπτει ότι μόνο μειοψηφία των εργαζομένων απεργεί και η πλειοψηφία πληρώνεται. Αυτό θα ελεγχθεί».Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί αθέμιτες πρακτικές

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να δει ποιες μεθόδους μετέρχονται όλοι αυτοί που πληρώνονται ενώ θεωρητικώς απεργούν» και πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική αναφορά στη δικαιοσύνη και πως αν χρειαστεί θα υπάρξει και τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου».

«Η κυβέρνηση τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές που προσβάλλουν την κοινωνία, δεν πρόκειται να τις δεχτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυηης είπε πως «η απεργία είναι δικαίωμα προστατευμένο από το Σύνταγμα, αλλά ασκείται με συγκεκριμένους όρους που ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους». «Υπάρχουν λοιπόν», πρόσθεσε, «όροι και όρια στην απεργία».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

«Απαντάμε στον υπουργό ότι οι μαϊμουδιές, για τις οποίες μίλησε, δεν αφορούν τους εργαζομένους. Γνωρίζουμε ποιοι μαϊμουδίζουν και πού βρίσκονται», σχολιάζουν οι απεργοί του μετρό με αφορμή τη δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη ότι στην πλειοψηφία τους απεργού θεωρητικά και αμείβονται κανονικά.

Όσον αφορά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ στη δικαιοσύνη, τα σωματεία ΣΕΛΜΑ (εργαζομένων λειτουργίας μετρό) και ΣΗΑΜ (ηλεκτροδηγών) υποστηρίζουν ότι το αίτημά τους να μη περικοπούν οι αποδοχές τους είναι καθ’ όλα νόμιμο, «όπως και κάθε άλλου εργαζομένου».

Keywords
Τυχαία Θέματα