Παραιτήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος – Άρχισε η κούρσα της διαδοχής

(upd)Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ κι άρχψισε η κούρσα της διαδοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού νωρίτερα σήμερα, ο Ποντίφικας Βενέδικτος ΙΣΤ’ (κατά κόσμον Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ) πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμα του στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ είναι ο 265ος Πάπας, Επίσκοπος Ρώμης και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Είναι επίσης ανώτατος άρχοντας του ανεξάρτητου κράτους-πόλεως του Βατικανού.
Πρόκειται για την πρώτα παραίτηση Πάπα από το 1415.

Μερικοί από τους βασικότερους διεκδικητές

του παπικού θρόνου, είναι:

Ο αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν. Είναι 62 ετών, εξαιρετικά δημοφιλής, επικοινωνιακός και με σημαντικό έργο στις ΗΠΑ.Ο γαλλόφωνος Καναδός Μαρκ Ουελέτ. Είναι 68 ετών. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βενέδικτου.Ο αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον Ντόναλντ Βερλ. Είναι 72 ετών, γνωστός θεολόγος, διανοούμενος και επικοινωνιακός.Ο Αρχιεπίσκοπος Μιλάνου, Αντζελο Σκόντα. Είναι 71 ετών, γιος οδηγού φορτηγού. Φιλελεύθερος στις απόψεις.Ο Αρχιεπίσκοπος Βιέννης Κριστόφ Σένμπορν. Είναι 67 ετών. Φιλόσοφος, ψυχολόγος, θεολόγος και «απόστολος» του απερχόμενου πάπα.Ο Αρχιεπίσκοπος Μανίλας Λουίς Αντόνιο Τάγκλε. Είναι 55 ετών και εξαιρετικά φανατικός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα