ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ: Στο “κόκκινο” για τέταρτη μέρα – Η βία στη Μ. Ανατολή τρομάζει τα Χρηματιστήρια

[UPD] Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κίνηθηκαν πτωτικά για τέταρτη ημέρα, καθώς η βία στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,78% στις 6.734 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,71% στις 9.868 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 1,27% στις 4.461 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έχει υποχωρήσει 1,3% τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις

εξελίξεις στο Ιράκ και τα στοιχεία έδειξαν εξασθένηση του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης.


Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν κυρώσεις κατά συγκεκριμένων τομέων της ρωσικής οικονομίας, περιλαμβανομένων του ενεργειακού και τεχνολογικού τομέα, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα καθορίζει τα επόμενα βήματα για να ασκήσει πίεση στη Ρωσία σχετικά με την ουκρανική κρίση, σύμφωνα με τρία πρόσωπα που έχουν γνώση των σχεδίων.

Οι κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την έρευνα, παραγωγή, μεταφορά ή διανομή φυσικού αερίου, του πετρελαίου και/ή διυλισμένων προϊόντων τους, δήλωσαν δύο πηγές. Η μετοχή της γαλλικής εταιρείας GDF Suez υποχώρησε κατά 3%, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε διαδικασία πώλησης ποσοστού 3,1% που κατέχει στην επιχείρηση, το οποίο πιθανόν να φθάσει το 3,6%.

Original article: ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ: Στο “κόκκινο” για τέταρτη μέρα – Η βία στη Μ. Ανατολή τρομάζει τα Χρηματιστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα