Εμπορικά καταστήματα: Προσφορές όλο το χρόνο – Το σχέδιο του υπ. Ανάπτυξης

19:04 8/9/2014 - Πηγή: BankWars

Στην απελευθέρωση των προσφορών, έτσι ώστε αυτές να διενεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παρέχοντας τη δυνατότητα στους εμπόρους να ρευστοποιούν αποθέματα ανά πάση στιγμή, προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η υφιστάμενη νομοθεσία προβλέπεται,σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», να αντικατασταθεί με κώδικα δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή από τις προσφορές,

τις προωθητικές ενέργειες και τις εκπτώσεις, ο οποίος θα πρέπει να εκδοθεί με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης έως τις 7 Οκτωβρίου 2014. Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης υποστηρίζουν ότι, αν και ο κώδικας θα παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους εμπόρους, στην πραγματικότητα θα θέτει ένα σαφέστερο πλαίσιο, έτσι ώστε να είναι απολύτως διακριτές οι διάφορες μορφές εμπορικής επικοινωνίας που θα χρησιμοποιούνται για τις προσφορές και τις εκπτώσεις.

«Μπούσουλας» για την κατάρτιση του ελληνικού κώδικα αποτελεί αυτός που εφαρμόζεται στην Αγγλία, όπου περιγράφονται αναλυτικά και με ακρίβεια οι διάφορες μορφές προσφορών και οι σχετικοί περιορισμοί. «Οι κώδικες είναι συχνά πιο αυστηροί από τους νόμους», είναι η απάντηση που δίνουν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης στις επιφυλάξεις που διατυπώνονται κυρίως από καταναλωτικές οργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα