ΕΜΠΟΛΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Γουινέα

Σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Γουινέα εξαιτίας της επιδημίας Έμπολα που πλήττει τη χώρα, καθώς και πολλές ακόμη περιοχές της δυτικής Αφρικής.

«Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επιδημία του ιού Έμπολα από την αρχή του τρέχοντος έτους. Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση, η διεθνής κοινότητα έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διοργάνωση πολλών στρατηγικών συναντήσεων. Μετά τις συναντήσεις αυτές κατέστη σαφές ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και η ασθένεια απειλεί την υγεία πολλών χωρών στον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Αλφά

Κοντέ σε διάγγελμά του μέσω της κρατικής τηλεόρασης. «Δηλώνω ότι τίθεται κατάσταση εθνικής υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί η νόσος του ιού Έμπολα στη Δημοκρατία της Γουινέας», πρόσθεσε.

Η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης έχει άμεση ισχύ από τις 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)σε διάστημα 48 ωρών, την Κυριακή και την Δευτέρα, καταγράφτηκαν 56 νέοι θάνατοι και 128 νέα κρούσματα.

Ο απολογισμός της επιδημίας έσπασε το φράγμα των 1000 θανάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Από το Μάρτιο που διαπιστώθηκε το ξέσπασμα της επιδημίας έως την 11η Αυγούστου ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 1.069 και των επιβεβαιωμένων, πιθανών και ύποπτων κρουσμάτων στα 1.975.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Η κυβέρνηση του Καναδά βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις ΗΠΑ για την πιθανότητα να παράσχει ένα νέο πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Αφρική.

Η ποσότητα που έχει στη διάθεσή του ο Καναδάς είναι μικρή καθώς πρόκειται για λιγότερες από 1.500 δόσεις του εμβολίου και θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών μέχρι να παρασκευαστεί μια μεγαλύτερη ποσότητα, δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι διαφορετικό από αυτό που παράγεται από την καναδική Tekmira Pharmaceuticals Corp.

Keywords
Τυχαία Θέματα