Δυσφορία δικαστικών για τη δήλωση Τσίπρα για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια

«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μία δικαστική απόφαση» σχολιάζουν πηγές του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ τονίζουν ότι «τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων».

«Η έκδοση από το ΣΤΕ συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις

ασφαλιστικών μέτρων, δεν προδικάζει και την απόφαση στις κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Τότε κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας αλλά και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές».

Χθες, ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη ΔΕΘ είπε για το θέμα:
«Κάποιοι θεωρούσαν ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα ρίξουν τον νόμο. Κάποιοι τώρα θεωρούν ότι το ΣτΕ, το οποίο στην προσωρινή του απόφαση έχει μιλήσει για δημόσιο συμφέρον. Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον έχει αποτυπωθεί και σε νούμερα, θα βγει και θα πει ότι είναι άκυρος ο διαγωνισμός γιατί είναι πολλά τα χρήματα που θα πάρει το ελληνικό δημόσιο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, η τυπική και ουσιαστική απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας. Δηλαδή έχουν κηρυχθεί οι προσωρινοί υπερθεματιστές. Ελέγχονται τα στοιχεία τους, το πόθεν έσχες τους.
Θα υπάρξουν βεβαίως οι τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, θα έρθουν τα πρώτα χρήματα και θα ξεκινήσει η διαδικασία…..¨

Keywords
Τυχαία Θέματα