Δύο λύσεις για τους φτωχούς Έλληνες και τα ασφαλιστικά Ταμεία – Γιάνης Βαρουφάκης

Στην συνέντευξη – ποταμό που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 και τον Γ. Παπαδάκη, δύο ιδέες που ανέφερε ξεχωρίζουν και είναι άξιες λόγου. Πρόκειται για λύσεις για τους φτωχούς πολίτες αλλά και τα ασφαλιστικά Ταμεία που μπορούν να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα (όχι άμεσα).

Η πρώτη ιδέα του υπουργού που αφορά τα ασφαλιστικά Ταμεία έχει εφαρμογή σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Ταμεία και μίλησε για “αξιοποίηση

της δημόσιας περιουσίας και σωστή εκμετάλλευσή της” προκειμένου να στηριχθούν. Με λίγα λόγια, η δημόσια περιουσία να “κλειδώσει” και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η δεύτερη λύση αφορά τους φτωχούς Έλληνες στους οποίους ο Γ. Βαρουφάκης είπε πως στόχος είναι να δοθεί μια “έξυπνη κάρτα” με την οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ. Επίσης, στη smart card θα πιστώνεται ανα εβδομάδα ένα ποσό το οποίο θα μπορεί να ξοδεύεται για αγορές στα σούπερ μάρκετ χωρίς ταλαιπωρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα