Δ.Στρατούλης: Για αλλού ξεκινήσαμε, σε τρίτο μνημόνιο μας πήγαν οι πρώην σύντροφοί μας…

Για τη συμπλήρωση ενός έτους από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μιλάει ο Δημήτρης Στρατούλης, στην Free Sunday.

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος της ΛΑΕ αναφέρει ότι αυτό που μένει από τον ένα χρόνο της Αριστεράς στην κυβέρνηση είναι «μεγάλη πίκρα, γιατί γι’ αλλού ξεκινήσαμε όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα

και να λευτερώσουμε τον λαό από τα καταστροφικά μνημόνια και το αβίωτο δημόσιο χρέος, και αλλού μας πήγαν οι πρώην σύντροφοί μας, που υπέγραψαν και εφαρμόζουν ως κυβέρνηση το 3ο μνημόνιο. Αλλά και μεγάλο πείσμα και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

Ο Δ.Στρατούλης θεωρεί κομβική στιγμή την απόφαση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει και όχι να ακυρώσει, όπως είχε δεσμευτεί, τα μνημόνια «μετατρέποντας το περήφανο ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σε ταπεινωτικό ΝΑΙ».

«Είχα πει τότε μαζί με συντρόφους μου, που σήμερα είμαστε στη Λαϊκή Ενότητα- και όσα ακολούθησαν και όσα χειρότερα ακολουθούν δικαιώνουν την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση και από τον μνημονιακά μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ – ότι αυτή η επιλογή θα είναι καταστροφική για το λαό και τη χώρα, αλλά κυρίως συκοφαντική για την αριστερά, στο όνομα της οποίας η κυβέρνηση περικόπτει συντάξεις, επιβάλλει φορομπηχτικές πολιτικές και ξεπουλά δημόσια περιουσία» συμπληρώνει ο πρώην υπουργός.

ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας την εκλογή Μητσοτάκη στο τιμόνι της Ν.Δ., εκτιμά ότι η πολιτική του νέου προέδρου «ουσιαστικά βοηθά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση ενός σκηνικού τεχνητής πόλωσης, ενός νέου δικομματισμού, Τόσο, όμως, οι μνημονιακές και άλλες δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη σε εγχώρια και ξένα κέντρα, όσο και η εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών από την κυβέρνηση, θα κάνουν αυτή την πόλωση χωρίς πραγματική πολιτική και προγραμματική βάση, αφού και οι δύο τους έχουν ψηφίσει και δεσμεύονται από το 3ο μνημόνιο. Μάλλον θα καταρρεύσουν πολιτικά και οι δύο τους, ως οι δύο πυλώνες του ίδιου, ετοιμόρροπου μνημονιακού οικοδομήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα