ΔΝΤ: Χαμηλή ανάπτυξη, φτώχεια και ανεργία απειλούν την παγκόσμια οικονομία


Με παρατεταμένη χαμηλή ανάπτυξη απειλείται η παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί το ΔΝΤ εν όψει της Συνόδου της G20 στην Τουρκία.

Μετά το «καμπανάκι» από τον ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ κάνει λόγο για υποβάθμιση του outlook την τελευταία πενταετία.

Σύμφωνα με το Ταμείο, ελλοχεύει ο κίνδυνος η παγκόσμια οικονομία

να παραμείνει βυθισμένη στη χαμηλή ανάπτυξη, με την ανεργία και τη φτώχεια σε απαράδεκτα επίπεδα.

Η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει με παρατεταμένη χαμηλή ανάπτυξη, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε εν όψει της Συνόδου των G20 στην Τουρκία την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να «τρέξει» με ρυθμό 3,1% το 2015 και 3,6% το 2016, έναντι του 3,3% και 3,8% που ήταν οι προηγούμενες προβλέψεις.

Οι τρεις μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία είναι η επερχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, η μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας.

Ο ΟΟΣΑ έχει υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2015 στο 2,9% έναντι του 3% που προέβλεπε τον Ιούνιο.

Για τις ΗΠΑ ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα φθάσει το 2,4% το 2015 και το 2,5% το 2016, ενώ για το 2017 εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,4%.

Στην εξαμηνιαία έκθεσή του ΟΟΣΑ προβλέπεται ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 1,5% φέτος, 1,8% το 2016 και 1,9% το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα