Δ.Μάρδας: Δεν ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες το ποιός είναι στην κυβέρνηση – Θέλουν σταθερό περιβάλλον

Ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Δημήτρης Μάρδας, μετά τη διήμερη επίσκεψή του στο Παρίσι, όπου είχε επαφές με το γάλλο ομόλογο του, με τους εκπροσώπους των εργοδοτών και με εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων, κατέληξε σε διαπιστώσεις που όλος ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί:

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕΜΠΕ για το εάν οι Γάλλοι έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα,

ο κ. Μάρδας απάντησε : «Ενδιαφέρον έχουν για την Ελλάδα και πολύ μάλιστα, αλλά είναι σε μια κατάσταση αναμονής. Περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα γίνει. Στην ουσία περιμένουνε το πώς θα εξελιχθεί η πρώτη αξιολόγηση», είπε.

Σε ερώτημα, για το εάν επηρρεάζονται από τις δημοσκοπήσεις που δίνουν άνοδο στην αντιπολίτευση ο κ. Μάρδας είπε:

«Οι επιχειρηματίες δεν λειτουργούν έτσι. Ξέρουν κατά αρχάς ότι οι πολιτικές σχέσεις με την Ελλάδα δεν διαταράσσονται, όποιος και εάν ανέβει στην εξουσία. Έχουμε παράδοση με τη Γαλλία και πολύ καλές πολιτικές σχέσεις, πράγμα που εκ νέου διαπίστωσα. Το εάν ανεβαίνει η ΝΔ ή ο οποιοσδήποτε άλλος, λίγο ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες. Οι επιχειρηματίες θέλουν ένα σταθερό περιβάλλον. Αυτό το σταθερό περιβάλλον περιμένουν να το δουν. Εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να το δώσουμε αυτό το σταθερό περιβάλλον.
Από τη στιγμή που θα τελειώσουμε με τα δύο νομοσχέδια (φορολογικό και ασφαλιστικό) το σταθερό περιβάλλον είναι δεδομένο»

Keywords
Τυχαία Θέματα