Δημοσκόπηση της Public Issue στη Αυγή τρελαίνει κόσμο!

Μία δημοσκόπηση με πολλά …”παράλογα”, πέρα από το 47,5% που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για τα ποιοτικά της ευρήματα, δημοσιεύεται στην Αυγή της Κυριακής.

Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue,

ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου ( και όχι στην πρόθεση ψήφου) φαίνεται να συγκεντρώνει 47,5% έναντι 19,5% της Ν Δ. Στο 19,5% καταγράφεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου. Ακολουθούν ΧΑ και Ποτάμι με 6,5% , ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Η Ένω στο 19,5% καταγράφεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Για προπαγάνδα από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.«Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την “Αυγή”, να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%», σημειώνει η Ν.Δ. Παράλληλα επισημαίνει ότι η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. «Αλλά απ’ ότι φαίνεται, η προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση»

– Ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 62%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 20%, ποσοστό 15% συγκεντρώνει «κανένας» και ποσοστό 3% είναι χωρίς γνώμη.

– Στο ερώτημα ποια είναι η «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», οι πολίτες απαντούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ποσοστό 52%, κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ποσοστό 17%, καμία από τις δύο σε ποσοστό 28%, χωρίς γνώμη δηλώνει το 4%.

ΤΑ …ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση (το 43% ικανοποιημένοι ) την ίδια στιγμή που το 62% δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει η κυβέρνηση στους δανειστές (το 34% να υποχωρήσει), που το 60% έχει θετική γνώμη για το ευρώ (το 36% αρνητική), που το 62% λέει για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή ότι θα είναι χειρότερα (Το 22% «μάλλον καλύτερα», ενώ το 12% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει διαφορά) και που το 65% τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για το ευρώ! (το 31% κατά και ποσοστό 5% είναι χωρίς γνώμη)

Ως προς τις δημοτικότητες των αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 74% και αρνητικές 27%, ο Πάνος Καμμένος θετικές γνώμες σε ποσοστό 44% και αρνητικές σε ποσοστό 53% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 48%.

Επιπλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 57%, ο Αντώνης Σαμαράς θετικές γνώμες σε ποσοστό 29% και αρνητικές σε ποσοστό 70%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θετικές γνώμες σε ποσοστό 24% και αρνητικές 74%, η Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες σε ποσοστό 53% και αρνητικές σε ποσοστό 41% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες σε ποσοστό 11% κι αρνητικές σε ποσοστό 84%.

Keywords
Τυχαία Θέματα