Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 33% – ΣΥΡΙΖΑ 22% – ΧΑ 8% – ΚΙΝΑΛ 7,5% – ΚΚΕ 6,5%

Σύμφωνα με της δημοσκόπηση της Pulse στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, η ΧΑ 8%, το Κίνημα Αλλαγής 7,5%,και το ΚΚΕ 6,5%.

Εκτός Βουλής

μένει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Ποτάμι (1,5%), οι ΑΝΕΛ (1,5%), η Ένωση Κεντρώων (1,5%), η Λαϊκή Ενότητα (1%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%) και η Ελληνική Λύση (2%).

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αναγωγή επί των εγκύρων συγκέντρωνε 33,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 35% υπερέχοντας κατά 13 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα. Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών ήταν 10 μονάδες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει το 34% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην παράσταση νίκης, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι συντριπτικό με το 59% των πολιτών να «βλέπει» νικήτρια τη γαλάζια παράταξη, ενώ το 22% τον ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ η ψαλίδα έχει ανοίξει σε σύγκριση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα τα ποσοστά της ΝΔ ήταν 57% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που διεξήχθη το διάστημα 14-16 Οκτωβρίου, στην ερώτηση πώς αξιολογούν την πορείας της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι πολίτες απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 63% (17% μάλλον αρνητικά και 46% σίγουρα αρνητικά).

Αναλύοντας τη συσπείρωση και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προκύπτει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (17%) του Σεπτεμβρίου του 2018, δηλώνει πλέον ότι θα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, από την δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ότι το 44% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι συμφωνία των Πρεσπών δεν θα ολοκληρωθεί με το 43% να απαντά θετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα