ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 6% – Μάχη για την τρίτη θέση – Εντός Bουλής ΑΝΕΛ, Κίνημα

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 6 μονάδες έναντι τις ΝΔ, καταγράφει στην πρόθεση ψήφου δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, με την ψαλίδα να ανοίγει στην τελική ευθεία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, αυξημένο κατά 2,1 μονάδες σε σύγκριση

με την προηγούμενη μέτρηση στις 19 Ιανουαρίου, έναντι 26,5% της ΝΔ η οποία αυξάνει το ποσοστό της οριακά κατά 0,1 μονάδα σε σχέση με πριν από τρεις ημέρες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με το ποσοστό του προέδρου της ΝΔ ωστόσο να φθίνει και αυτό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να βαίνει αυξανόμενο σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την GPO η μάχη για την τρίτη θέση θα είναι σκληρή, αν και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το Ποτάμι έχει προβάδισμα.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ 32,5%

ΝΔ 26,5%

ΠΟΤΑΜΙ 5,8%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5%

ΚΚΕ 5%

ΠΑΣΟΚ 4,4%

ΑΝΕΛ 3,4%

ΚΙΝΗΜΑ 3%

ΛΑΟΣ 1,4%

ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ΔΗΜΑΡ 1%

ΑΛΛΟ 1,6%

ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 0,4%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 10%.

Συσπείρωση/Μετακινήσεις

Η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει το 83% (από 81,5% στις 7/1), ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 90% (από 85,4% στις 7/1).

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με τις ευρωεκλογές:

Στη ΝΔ πηγαίνουν:

Το 19% όσων ψήφισαν Χρυσή ΑυγήΤο 16% όσων ψήφισαν Ανεξάρτητους ΈλληνεςΤο 12,5% όσων ψήφισαν Το ΠοτάμιΤο 12,5% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚΤο 2,5% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑΤο 12% όσων είχαν ψηφίσει κόμματα που δεν συγκέντρωσαν το 3%.

Από τη ΝΔ μετακινείται ποσοστό:

9% προς τον ΣΥΡΙΖΑ2% προς το Ποτάμι1% προς τη Χρυσή Αυγή

Στον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν:

Το 21% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚΤο 11,5% όσων ψήφισαν Το ΠοτάμιΤο 19% όσων ψήφισαν Ανεξάρτητους ΈλληνεςΤο 16% όσων ψήφισαν ΚΚΕΤο 9% όσων ψήφισαν ΝΔ καιΤο 8% όσων ψήφισαν Χρυσή ΑυγήΤο 12% όσων είχαν ψηφίσει κόμματα που δεν συγκέντρωσαν το 3%.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται ποσοστό:

2,5% προς τη ΝΔ1% προς ΚΚΕ1% προς το Ποτάμι1% προς το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.Η διενέργεια της νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης της GPO για το MEGA ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 ατόμων.Τα συνολικά αποτελέσματα της μέτρησης που θα δώσουν την ολοκληρωμένη εικόνα της τελευταίας εβδομάδας πριν τις κάλπες θα μεταδοθούν στο αυριανό κεντρικό δελτίο του MEGA.

Keywords
Τυχαία Θέματα