ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ 2% ΕΩΣ 3,3% – Εκτός Bουλής Παπανδρέου – ΑΝΕΛ

18:01 7/1/2015 - Πηγή: BankWars

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι τις Νέας Δημοκρατίας, το οποίο κυμαίνεται από 2 έως 3,3%, καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Εκτός βουλής μένουν το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου

και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ενώ σκληρή είναι η μάχη για την τρίτη θέση.

ALCO

Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη, στο «Ποντίκι».’\

Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,8% και η ΝΔ 30,5%.

Τρίτο κόμμα με 4,5% είναι το Ποτάμι, ακολουθούμενο από την Χρυσή Αυγή (4,4%) και το ΚΚΕ με ποσοστό 4,1%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ποσοστό 3,9%, ενώ το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει το 2,7%.

Εκτός βουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,4% στην πρόθεση ψήφου.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10,3%.

Επιπλέον η δημοσκόπηση καταγράφει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ άλλων:

● Για την Παράσταση Νίκης, τις Συσπειρώσεις των κομμάτων και τις Μετακινήσεις Ψηφοφόρων τους.

● Για τον καθοριστικό ρόλο των αναποφάσιστων στο ενδεχόμενο κατάκτησης της αυτοδυναμίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την τελική επίδοση της Ν.Δ.

● Για τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ως προς τα ζητήματα προτεραιότητας της επόμενης κυβέρνησης.

● Για την επιθυμητή από τους ερωτηθέντες οικονομική πολιτική και το βασικό κριτήριο ψήφου.

GPO

Στο 3,2% τοποθετεί την “ψαλίδα” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega δίνοντας ποσοστό 28,5% στην πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ και 25,3% στη Νέα Δημοκρατία.

Τρίτο κόμμα και σε αυτή την δημοσκόπηση βγαίνει το Ποτάμι που συγκεντρώνει το 5,8% των ψήφων, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,7%, Χρυσή Αυγή με 5,4% και ΠΑΣΟΚ με 5%.

Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, και το νέο κόμμα του Γ. Παπαπνδρέου, Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών με 2,6%, καθώς και το ΛΑΟΣ με 2%.

INTERVIEW

Στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας INTERVIEW για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015.

Στην ερώτηση, εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: ΣΥΡΙΖΑ 27,1%, ΝΔ 25,1%, Ποτάμι 6,3%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 4,6%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%, ΑΝΕΛ 1,7%, ΔΗΜΑΡ 0,2%, άλλο κόμμα 6%, αναποφάσιστοι εμφανίστηκαν το 10%, ενώ άκυρο/λευκό ανέφεραν το 7,6%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης το 53% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται ως ρεαλιστικό το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε βλέπει ρεαλιστική τη θέση του για τέλος της λιτότητας και των μνημονίων σε ποσοστό 59%. Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 41% έναντι 29% που προτιμούν τον Αλέξη Τσίπρα. Το 41% ακόμη των πολιτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμούν πως ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές μας.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά ήταν στο 2,3% (ΣΥΡΙΖΑ 27,4% και ΝΔ 25,1%).

Keywords
Τυχαία Θέματα