ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 1,5 μονάδας – Κοντά ΧΑ και Ποτάμι – Ανεβασμένη η Ελιά

20:43 3/5/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Προβάδισμα 1,5 μονάδας έναντι της Ν.Δ καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Ποντίκι”.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά των κομμάτων σε Πρόθεση Ψήφου, διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 22% Ν.Δ. 20,5 Χρυσή Αυγή 10% Το Ποτάμι 7% Ελιά / ΠΑΣΟΚ 6,5% ΚΚΕ 6% Ανεξάρτητοι Έλληνες 4% ΔΗΜ.ΑΡ. 3% Αναποφάσιστοι / Δ.Α. 8% Λευκό / Αποχής 5,5%

Ποσοστά Κομμάτων με Αναγωγή επί των εγκύρων

ΣΥΡΙΖΑ 23,5% Ν.Δ. 22 Χρυσή Αυγή 10,5% Το Ποτάμι 7,5% Ελιά / ΠΑΣΟΚ 7% ΚΚΕ 6,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες 4% ΔΗΜ.ΑΡ. 3% Αναποφάσιστοι / Δ.Α. 8,5%

Σε ό,τι αφορά την Καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς επικρατεί με 39% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει μόλις το 22%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse για το «Ποντίκι» η οποία είχε διενεργηθεί τον Απρίλιο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ενισχυθεί κατά 3 μονάδες ( 29% τον Απρίλιο) ενώ ο Αλέξης Τσίπρας “συρρίκνωσε” το πρωθυπουργικό του προφίλ κατά 2% (24% τον Απρίλιο).

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: ΝΤΕΡΜΠΙ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑΔΥΟ ΣΕ “ΜΠΛΕ” ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕ “ΡΟΖΕ – ΚΟΚΚΙΝΟ”

Στις τρεις μεγάλες δημοσκοπήσεις του τριημέρου για τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές , σε δύο προηγείται με μικρή διαφορά η ΝΔ και σε μία με μεγαλύτερη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλησιάζει το 20% η “αδιευκρίνιστη ψήφος”, γεγονός που δυσκολεύει πολύ τους αναλυτές των δειγμάτων στο να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Για ντέρμπι μιλούν οι περισσότεροι, αλλά ο αγώνας …μπορεί να έχει κριθεί από τα αποδυτήρια. Στις δημοσκοπήσεις που προηγείται η ΝΔ το ΠΟΤΑΜΙ έρχεται τρίτο, ενώ στη δημοσκόπηση που προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΟΤΑΜΙ έρχεται τέταρτο, μετά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB: Προβάδισμα ΝΔ σε Ευρωεκλογές και Εθνικές – Τρίτο το Ποτάμι – 18,8% αδιευκρίνιστο

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου όσον αφορά τις Ευρωεκλογές του Μαϊου αλλά και τις εθνικές εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 21,9%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,3%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 8,2%.

H Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 6,9%, η Ελιά 5,1%, το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,2% και η Δημοκρατική Αριστερά 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 18,8%.

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ είναι πρώτη με 24,4% έναντι 23,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι στην τρίτη θέση με 7,7% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ με 2,9%.

«Καταλληλότερος πρωθυπουργός», σύμφωνα με το δείγμα της MRB, κρίνεται ο Α. Σαμαράς με 43,7%. Ο Αλ. Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 29%, ενώ το 26,4% των ερωτηθέντων απαντούν «κανένας».

Τέλος, στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές, το 45,2% του δείγματος απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 42% η ΝΔ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ με 0,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ – 79% θέλει ευρώ – 61% όχι σε πρόωρες εκλογές

Στη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS που δημοσιεύει το Έθνος, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας το 20,6% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,8%, το ΚΚΕ με 4,8% η ΧΑ με 4,3%, η Ελιά με 4,2%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% η ΔΗΜΑΡ με 1,6%, το ΛΑΟΣ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Η ΝΔ προηγείται και στην πρόθεση ψήφου αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 22,3% έναντι 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Ποτάμι με 8,4%, η ΧΑ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελιά με 4,6% οι ΑΝΕΛ με 3,6%, η ΔΗΜΑΡ με 1,9% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Το 40% εκτιμά πως η ΝΔ θα έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 31% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Το 61% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ το 79% δηλώνει υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ…

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ

Με 3,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και με 5 μονάδες στη περίπτωση βουλευτικών εκλογών, στην νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που παρουσιάζει το Tvxs.

Έχει μεσολαβήσει η υπόθεση Μπαλτάκου που φαίνεται ότι έβλαψε την κυβέρνηση συσπειρώνοντας παράλληλα και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χάνει έδαφος και το Ποτάμι, σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσιάζει το Tvxs.gr.

Ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 21,5% και η ΝΔ δεύτερη με 18,1%. Η διαφορά αγγίζει τις 3,5 μονάδες και είναι διευρυμένη σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που έδειχνε ντέρμπι στις ευρωεκλογές με ποσοστό 15,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 15,1% για τη ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,3% και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 6,9%. Το ΚΚΕ παίρνει ποσοστό 3,4%, η Ελιά μόλις 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2% , η Δημοκρατική Αριστερά 1,4%, το ΛΑΟΣ 1,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 0,7%. Το «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 5,6%.

Λευκό ή Άκυρο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη το 1,6% των ερωτηθέντων ενώ ένα 3,8% ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει. Μεγαλύτερο ποσοστό, 7% συγκεντρώνει το «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 16,2%.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου για το 70% του εκλογικού σώματος, με το 37% αυτού να τις θεωρεί «πολύ σημαντικές». Καθόλου σημασία θα έχει το αποτέλεσμα για το 11% του εκλογικού σώματος, ενώ το 18% θεωρεί ότι θα έχουν κάποια σημασία.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ

Οι ψηφοφόροι βλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, το 48% απαντά πως «ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα ψηφίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος. Πρώτη βλέπει την Νέα Δημοκρατία το 34%, ενώ το 16% δήλωσε πως δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ και στην εκλογική επιρροή με σχεδόν 5 μονάδες. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 29,6%, η ΝΔ δεύτερη με 24,9% ακολουθεί το ποτάμι με 9,4%, η ΧΑ με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,7%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 3,4%, η ΔΗΜΑΡ με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 2,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%. Τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 7,5%.

ΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Κατά πολύ αυξημένη συσπείρωση καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs. Συγκεκριμένα, εμφανίζοντας την μεγαλύτερη συσπείρωση (61%), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μάχη για το ευρωκοινοβούλιο βλέπει να μετακινείται προς το Ποτάμι το 6%, προς την ΝΔ το 5%, την Χρυσή Αυγή το 4%, την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους ή άλλο κόμμα από 1%.

Η ΝΔ εμφανίζει συσπείρωση 50% (αυξημένη σε σχέση με τον Μάρτιο) αλλά βλέπει το 5% των ψηφοφόρων της να φεύγει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, από 4% προς την Χρυσή Αυγή και προς άλλο κόμμα, το 3% προς το Ποτάμι, και από 1% προς την Ελιά και τον ΛΑΟΣ.

Η Ελιά δεν φαίνεται να άλλαξε τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζοντας σχεδόν αμετάβλητη συσπείρωση (1% αύξηση – από 17% σε 18%) βλέπει το 13% των ψηφοφόρων του να φεύγει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το 11% προς το Ποτάμι, το 7% προς την ΝΔ, το 5% προς άλλο κόμμα, το 3% προς το ΚΚΕ, το 2% προς την ΧΑ και το 1% προς την ΔΗΜΑΡ.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες ανεξαρτήτως προορισμού των ψηφοφόρων.

Εθνικές εκλογές

Για τις εθνικές εκλογές το 26,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεύτερη έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 21,4%. Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 7,2% και το Ποτάμι 5,2%. Στο 3,9% βρίσκεται το ποσοστό που παίρνει το ΚΚΕ ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στο 2,2% δείχνοντας ότι σε ενδεχόμενες εκλογές δεν θα πέρναγε το κατώφλι της Βουλής. Στο 3% το Ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 1,1%. Τέλος 0,5% συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και 1,9% το ΛΑΟΣ. Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 4,7%.

Αυθόρμητα απάντησε το 12,8% των ερωτηθέντων ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ενώ 1,2% τόνισε επίσης αυθόρμητα ότι θα ρίξει λευκό ή άκυρο. «Δεν θα ψηφίσω» απάντησε αυθόρμητα το 3,2%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» ήταν η απάντηση του 5% των ερωτηθέντων.

Και στις εθνικές εκλογές, όπως και στις ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίσουν, το 41% των πολιτών βλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το 39% βλέπει νίκη της ΝΔ. Παρόλα αυτά, περισσότεροι από τους μισούς (51%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την θητεία της. Δεν είναι λίγοι όμως (45%) αυτοί που πιστεύουν το αντίθετο.

Η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές βρίσκεται στο 33%, της ΝΔ στο 27,1% της ΧΑ στο 8,6%, του Ποταμιού στο 7,5%, του ΚΚΕ στο 4,9%, του ΠΑΣΟΚ στο 4,1%, των ΑΝΕΛ στο 4% της ΔΗΜΑΡ στο 1,9%, των Οικολόγων Πράσινων στο 0,6%, του ΛΑΟΣ στο 2,1% ενώ άλλων κομμάτων στο 6,2%.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 40% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Original article: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PULSE: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 1,5 μονάδας – Κοντά ΧΑ και Ποτάμι – Ανεβασμένη η Ελιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα