Δημοσκοπήσεις: Χάνει έδαφος το Brexit; – Σχόλιο Putin

Το Brexit φαίνεται να χάνει έδαφος στην Μεγάλη Βρετανία, πέντε ημέρες πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της BMG για την εφημερίδα The Herald που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, το Bremain προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι του Brexit.

Συγκεκριμένα,

σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η πλευρά της “παραμονής” προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της “εξόδου”. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου και δεν περιλαμβάνει όσους δήλωσαν “δεν γνωρίζω”.

Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG το στρατόπεδο της “εξόδου” προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της “παραμονής”. Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη, της Τζο Κοξ, μιας βρετανίδας βουλευτίνας των Εργατικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναστείλουν την προεκλογική εκστρατεία τους. Η δημοσκόπηση της BMG αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της δολοφονίας της Κοξ.

Σύμφωνα με τη Betfair η πιθανότητα μιας βρετανικής ψήφου για την παραμονή στην ΕΕ, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μειώθηκε στο 65% σήμερα. Η ίδια πιθανότητα της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, έπεσε στο 60% την Πέμπτη, για ν’ αυξηθεί στο 67% χθες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το CNBC, οι αναλυτές υπογραμμίζουν πως ο τραγικός θάνατος της Jo Cox, της φίλα προσκείμενης στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βρετανής πολιτικού, θα μπορούσε να επηρεάσει την κοινή γνώμη προς την ασφάλεια ενός ενοποιημένου οικονομικού μπλοκ.

Τι σχολιάζει ο Πούτιν για το δημοψήφισμα

“Γιατί (ο Ντέιβιντ Κάμερον) διοργάνωσε αυτό το δημοψήφισμα; Για να εκβιάσει την Ευρώπη; Ή για να την τρομάξει; Ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός αν ο ίδιος τάσσεται κατά” της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναρωτήθηκε ο ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μιας συνάντησης με εκπροσώπους πρακτορείων ειδήσεων.

“Δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του βρετανικού λαού. Έχω τη γνώμη μου για το θέμα αλλά δεν θέλω να μιλήσω εκ των προτέρων”, συνέχισε, λέγοντας πως είναι αδύνατο να “μιλήσουμε για αποτελέσματα”.
“Ποιος μπορεί να τα προβλέψει; Κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει (…) Νομίζω πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να το κάνω αυτό”, πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα