ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Το “κακούργημα” των καναλιών – Έπαιξαν και έχασαν

00:36 6/7/2015 - Πηγή: BankWars

Η δημοσιογραφία, μπορεί να είναι λειτούργημα μόνο στα χαρτιά, αλλά οφείλει να παρουσιάζει σε όλες της τις εκφράσεις (TV, SITES, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ) ισότιμα όλες μα όλες τις απόψεις που διατυπώνονται, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές μιας χώρας, όταν οι πολίτες έχουν μπροστά τους μεγάλα διλλήματα που αφορούν στη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους.

Βεβαίως, κάθε δημοσιογράφος έχει επί των κρίσιμων θεμάτων τις δικές του απόψεις και οφείλει να τις εξωτερικεύει, με την υπογραφή του ή με το λόγο του στο ραδιόφωνο και την φυσική παρουσία του

στην τηλεόραση.

Είναι όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, όπως καλή ώρα με την περίπτωση του δημοψηφίσματος της 6ης Ιουλίου, να παρουσιαζονται στα μεγάλα ΜΜΕ, μονόλογοι ειδικών ή πολιτικών προσώπων που εκφράζουν τη μία μόνο πλευρά. Είναι απαράδεκτο να προβάλλονται σε υπερθετικό βαθμό οι απόψεις και οι “απειλές” των ξένων, προσώπων ή εφημερίδων του εξωτερικού, χωρίς σε αυτές τις απόψεις να υπάρχει ένας αντίλογος.

Χιλιάδες Έλληνες πολίτες, πολλοί από τους οποίους θα ψήφιζαν “ναι” στο δημοψήφισμα, εξοργίστηκαν με αυτή την κατάσταση, αρνούμενοι να υπακούσουν στο επιτακτικό “ναι” με το οποίο βομβαρδίζονται από το πρωί μέχρι το βράδι.

Ναι, μπορεί καναλάρχες, ή αν θέλετε και ολόκληρη η κοινωνία να έχουν συμφέρον να στηριχθεί το “ναι”. Όμως, έχει σημασία το πως και το ποιοί αναλαμβάνουν να το στηρίξουν. Εξέλιπε, στα κανάλια κυρίως, ακόμα και αυτή η στοιχειώδης εξυπνάδα, να τηρηθούν κάποια προσχήματα, να περάσει η άποψη με τρόπο που να οδηγήσει και σε αποτέλεσμα στην κάλπη. Πέραν των περισσότερων παρουσιαστών που έπαιρναν θέσεις υπέρ του “ναι”, το δικό τους ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ρόλο έπαιξε και ο τρόπος καθώς και ο χρόνος προβολής πολιτικών προσώπων τα οποία ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ, ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει στα μάτια του, θεωρώντας τα υπεύθυνα για ό,τι κακό έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα και στη ζωή του καθενός.

Άποψη του bankwars, που η αλήθεια είναι πως τοποθετήθηκε με ενυπόγραφα κείμενα και σχόλια υπέρ του “ΝΑΙ”, είναι οτι οφείλουμε σαν μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουμε ΟΛΕΣ τις απόψεις. Και κυρίως, όλες τις ειδήσεις. Αυτό ακριβώς κάναμε αυτές τις ημέρες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στη συνέχεια.

Στη Δημοκρατία όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εκφράζονται. Κατηγορούν πολλοί, μεταξύ των οποίων και εμείς, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις εμμονές και τους μονολόγους της που εξοργίζουν και τα μεγάλα κανάλια, απλώς την αντιγράφουν με τους αντίθετους μονολόγους. Όσο εκνευριστικό είναι να βλέπει κανείς τη Ζωή (στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν ουκ ολίγες …Ζωές) με το ύφος των χιλίων καρδιναλίων, άλλο τόσο εκνευριστικό είναι να βλέπει κανείς τους παρουσιαστές της TV να επιχειρηματολογούν αποκλειστικά υπέρ των απόψεων που διατυπώνει ο Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ και η Λαγκάρντ.

Αν το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι “όχι”, οι καναλάρχες θα πρέπει να ξανασκεφθούν πολλά σχετικά με τη “βιτρίνα” των μαγαζιών τους…

ΥΓ: Το κείμενο αυτό αναρτήθηκε στο bankwars την Παρασκευή 3 Ιουλίου, ώρα 21.15

http://www.bankwars.gr/2015/07/%CE%91%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9F%CE%A7%CE%99-%CE%B5%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1/

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα