ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΖΗΤΟΥΝ 115 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ 16 ΤΗΣ ΧΑ) – ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΥΣ 120…

22:41 9/7/2014 - Πηγή: BankWars

UPD: Σήμερα θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει τελικά με το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ. Τα δύο στοιχεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο είναι η πρόταση του ΚΚΕ και η στάση της ΔΗΜΑΡ .
Σε περίπτωση που το ΚΚΕ καταθέσει πρόταση για

κατάργηση όλων των νόμων του μνημονίου, τότε παύουν οι προτάσεις να είναι ομοειδείς με αποτέλεσμα να μην συμψηφίζονται και έτσι, ο αριθμός των βουλευτών που θα συγκεντρωθεί υπέρ του δημοψηφίσματος, να εξαρτάται από τη ΔΗΜΑΡ.

Κατατέθηκε και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πώληση της ΔΕΗ. Συνολικά 115 βουλευτές ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενώ την Πέμπτη θα καταθέσει τη δική της πρόταση και η ΔΗΜΑΡ.

Το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

Η πρόταση υπογράφεται από 71 Βουλευτές.

Έτσι έως τη στιγμή που κατέθεσε την πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν συγκεντρωθεί 44 υπογραφές: 14 με την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων (που συνυπογράφει ο Νίκος Νικολόπουλος), 14 με τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και 16 με την Χρυσή Αυγή.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ, το κείμενο που θα υπογράφεται από την πλειονότητα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα έχει το δικό του σκεπτικό, αλλά θα καταλήγει στην ίδια πρόταση

Η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει τη δική του πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος κρίνοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα νόθο ερώτημα προς τον ελληνικό λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα