Δηλώσεις Ε9: Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ για τη δήλωση ημιυπαίθριων και αυθαιρέτων

Διευκρινίσεις για τη δήλωση των ημιυπαίθριων χώρων και των αυθαιρέτων στη φετινή δήλωση του Ε9, η προθεσμία υποβολής της οποίας λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου, παρέχει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του υπ.Οικονομικών, υπογραμμίζεται ότι μόνο οι ημιυπαίθριοι

χώροι που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο 3843/2012 (νόμος τακτοποίησης ημιυπαίθριων επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου) είναι αυτοί που δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν στη δήλωση Ε9.

Όπως επισημαίνεται, οι χώροι αυτοί δηλώνονται μόνο σε περίπτωση αλλαγής του εμπράγματου δικαιώματος, όπως είναι η μεταβίβαση από το νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, δηλώνονται υποχρεωτικά στο Ε9 οι μεταβολές για χώρους που τακτοποιήθηκαν με τους νόμους 3775/2009 (νόμος Σουφλιά για ημιυπαίθριους – αυθαίρετα) και 4014/2011 (νόμος Παπακωνσταντίνου για αυθαίρετα – ημιυπαίθριους).
Επιπλέον, πρέπει να δηλωθεί κάθε χώρος στην πραγματική του κατάσταση και χρήση, δηλαδή εάν είναι κύριος χώρος θα πρέπει να προστεθεί η επιφάνειά του στους κύριους χώρους, ενώ αν είναι βοηθητικός να προστεθεί στους βοηθητικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα