Οριστικό: Ελεύθερη η Αρετή Τσοχατζοπούλου – Παραμένει στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

[UPD] Με ψήφους 3 – 2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων. Απορρίφθηκε ωστόσο το αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη.

Στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία είχε επιβάλλει αίτημα αποφυλάκισης άλλες δύο φορές, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ είναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές τον μήνα.

«Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής» είπε δακρυσμένη

η Αρετή Τσοχατζοπούλου μετά την ανακοίνωση της απόφασης. «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» πρόσθεσε.

Αντιθέτως, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση των εισαγγελέων να συνεχιστεί ο εγκλεισμός της Βίκυς Σταμάτη. Οι εισαγγελείς κρίνουν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες.

NΩΡΙΤΕΡΑ ΓΡΑΦΑΜΕ

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Μέσα η Βίκυ, έξω η Αρετή λένε οι εισαγγελείς

Να αποφυλακιστεί η Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά να παραμείνει στις φυλακές η Βίκυ Σταμάτη, πρότειναν οι εισαγγελείς του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με πρότασή τους στο δικαστήριο κρίνουν ότι η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα ενώ το μικρότερο από τα 3 ανήλικα παιδιά της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει έχει ανάγκη τη μητέρα του.

Επιπλέον αναγνωρίζουν ότι τα 3 παιδιά της ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Για τη Βίκυ Σταμάτη οι εισαγγελείς προτείνουν να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της κρίνοντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήπως. Για το δικό της ανήλικο παιδί οι εισαγγελικοί λειτουργοί θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να αποφασίσει επί των αιτημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα