Διεθνή ΜΜΕ: Νεκρός ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – Συνετρίβη το αεροπλάνο του

Στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας, βορείως της Μόσχας, κατέπεσε το αεροπλάνο του ιδρυτή της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα ιδιωτικό Embraer 600 με αριθμό RA-02795.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι νεκρός αφού επέβαινε στο αεροπλάνο, που λέγεται ότι ήταν δικό του.

«Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy που ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη

κοντά στο χωριό Κουζένκινο στην περιοχή Τβερ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Telegram.

Wagner founder Prigozhin’s Embraer 600 business jet with tail number RA-02795 just crashed over Tver region.

All 7 onboard were killed.

Whether Prigozhin himself was onboard is unknown. pic.twitter.com/wHYHC9i7MA

— Clash Report (@clashreport) August 23, 2023

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass, το οποίο αναμεταδίδει το Reuters, η Ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Rosaviatsia) γνωστοποίησε ότι ο Πριγκόζιν ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας Wagner, ήταν στη λίστα των επιβατών του αεροπλάνου. Οπως αναφέρεται στο αεροσκάφος επέβαιναν 10 άτομα (επτά επιβάτες και τρια μέλη του πληρώματος)

«Ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer που σημειώθηκε απόψε στην περιοχή Τβερ. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, μεταξύ αυτών είναι το όνομα και το επώνυμο του Πριγκόζιν», ανακοίνωσε η Rosaviatsia.

Σύμφωνα με κανάλια στο Telegram που συνδέονται με την Wagner το ιδιωτικό τζετ του Πριγκόζιν κατερρίφθη από την ρωσική αεράμυνα. Πλάνα από την περιοχή Τβερ, κατέγραψαν ίχνη που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε τροχιά αντιαεροπορικού πυραύλου. Το αεροσκάφος, ένα Embraer Legacy 600, φαίνεται στη συνέχεια να πέφτει με το ένα του φτερό να λείπει.

Keywords
Αναζητήσεις
diethni-mme-nekros-o-gevgkeni-prigkozin--synetrivi-to-aeroplano-tou.htm
Τυχαία Θέματα