Διαζύγιο μεταξύ Ψυχάρη-Ρέστη

09:55 3/9/2012 - Πηγή: BankWars

Τέλος καλό, όλα καλά… λέει η σοφή ελληνική παροιμία, που έρχεται να επιβεβαιωθεί απόλυτα με το αίσιο τέλοςστην επιχειρηματική σχέση μεταξύ των βασικών μετόχων του ΔΟΛ, κ. Στ. Ψυχάρη και Β. Ρέστη!

Μετά λοιπόν τις διάφορες φάσεις που πέρασαν οι μεταξύ τους σχέσεις, οι κ. Ψυχάρης και Ρέστης συμφώνησαν απόλυτα στο «βελούδινο διαζύγιο» που από κοινού αποφάσισαν να πάρουν. Και όπως είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό, ο καθένας εξ αυτών θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του, αυτό που ξέρει χρόνια να κάνει με επιτυχία!

Υπό την έννοια

αυτή, ο Στ. Ψυχάρης καθίσταται ο μόνος πλέον βασικός μέτοχος του ΔΟΛ και ο κ. Β. Ρέστης στρέφει ακόμη πιο ενεργά απ’ ό,τι πριν το ενδιαφέρον του στη ναυτιλία, όπου διαπρέπει διεθνώς, αλλά και σε πολύ συγκεκριμένες επενδύσεις, που εάν υλοποιηθούν θα βοηθήσουν σημαντικά την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας!

Επί του προκειμένου, τώρα, η συμφωνία Ψυχάρη – Ρέστη είναι γεγονός. Μάλιστα, άρχισε η υλοποίησή της, σύμφωνα με την οποία ο Στ. Ψυχάρης ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στον Β. Ρέστη τα χρήματα που ο τελευταίος τού είχε δανείσει προκειμένου να αγορασθούν οι μετοχές του Ιδρύματος Λαμπράκη.

Παράλληλα, ο Β. Ρέστης παραχωρεί στον κ. Στ. Ψυχάρη τις μετοχές του ΔΟΛ τις οποίες κατείχε λαμβάνοντας, ως ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕΤΟΧΕΣ του Mega τις οποίες ο ΔΟΛ απέκτησε από τα ΑΔΙΑΘΕΤΑ της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου!

Με απλά λόγια, η συμφωνία επιτυγχάνεται με ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ μετοχών του ΔΟΛ με μετοχές του MEGA και η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα ο Στ. Ψυχάρης να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ΔΟΛ και σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης, ενώ ο Β. Ρέστης να ανεβάσει ακόμη παραπάνω το ποσοστό του στον ΤΗΛΕΤΥΠΟ, σε επίπεδα που προσεγγίζουν το 10%!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Στ. Ψυχάρης θέλει να δώσει το βάρος στην ενίσχυση και υποστήριξη της ΕΝΤΥΠΗΣ δραστηριότητας του ομίλου και της ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗΣ του επέκτασης, ενώ είναι γνωστό ότι στα σχέδιά του είναι η ΕΞΟΔΟΣ από το Χρηματιστήριο.

Παράλληλα, ο κ. Β. Ρέστης προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του στο περιβάλλον των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει σημαντικές ενέργειες που έχει αναλάβει τόσο στη ναυτιλία όσο και πέρα από αυτήν.

σχετικά άρθραAlpha Bank: Φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή μειώνουν μισθούς και συντάξειςΣΥΡΙΖΑ: Υποταγμένος στους δανειστές ο πρωθυπουργός – Σκληρή απάντηση της ΝΔΕυρωπαϊκές Τράπεζες: Ανω του 1 τρισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια το 2011Ισπανία: Έκτακτη επιχορήγηση στη BankiaΜέρκελ: Το μνημόνιο δεν αλλάζειΜε λουκέτα για τη “μαύρη” εργασία προειδοποιεί ο Γ. ΒρούτσηςDJ: Στην κόψη του ξυραφιού το ελληνικό τραπεζικό σύστημαSpiegel: Μόνο η χρεοκοπία μπορεί να βοηθήσει την ΕλλάδαΑπό σήμερα η ενημέρωση για τις δόσεις της εφορίαςCyprus PB: Αυξημένες προβλέψεις και επισφάλειες στο εξάμηνο
Keywords
Αναζητήσεις
διαζυγιο ρεστη
Τυχαία Θέματα