Διαβάστε τις σημερινές εφημερίδες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μήνας κολάσεως στον ΕΟΠΥΥ

Η εφημερίδα γράφει ότι “στον αέρα θα είναι για τουλάχιστον έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, κυρίως της Αττικής, καθώς δεν θα μπορούν να επισκέπτονται στα Πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ τους 5.765 γιατρούς του οργανισμού, από τη στιγμή που θα μπουν σε διαθεσιμότητα”.

ΕΘΝΟΣ: Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο το 2014

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ολοκληρώθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την έξοδο 11.400 εργαζομένων από

το Δημόσιο εντός του 2014. Το πλάνο θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο τέλος του μηνός, οπότε αναμένεται η έλευσή της. Η αποσυμφόρηση θα υλοποιηθεί με καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και απομάκρυνση προσωπικού”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γκιολβας: Σε 48 ώρες καταστώ υπερδύναμη την Ελλάδα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο μεγάλος εφευρέτης των υπερόπλων «εκδικείται» το φαύλο σύστημα των πολιτικάντηδων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο σύστημα υποβολής ΦΠΑ για τους επαγγελματίες

Η εφημερίδα γράφει ότι “αποσυνδέεται η δήλωση από την ταυτόχρονη καταβολή ελάχιστου ποσού, αλλά διατηρείται η εξόφληση σε 2 δόσεις”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δούρειος Ιππος τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα εισέρχεται στην τελευταία φάση αναδιάταξης, η οποία θα υλοποιηθεί παραλλήλως με αναδιάρθρωση εκ βάθρων των πιο σημαντικών τομέων του ελληνικού επιχειρείν. Το επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον ξένων για τις ελληνικές τράπεζες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δανειστές έχουν «ακτινογραφήσει» όλες τις χορηγήσεις, πολλές από τις οποίες είναι επισφαλείς ή χωρίς καν εγγυήσεις, οδηγούν αναπόφευκτα σε ξεκαθάρισμα δανειακών χαρτοφυλακίων”.

ΕΣΤΙΑ: Η πτώχευσις του έτους 1932

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η ιστορία επαναλαμβάνεται με «διαβολικό» τρόπο. Παραθέτουμε σήμερα τα κυριώτερα σημεία άρθρου με τίτλο «Ελησμονήσαμεν ότι είμεθα πτωχοί» του συνεργάτη της «Εστίας» Ανδρέα Σκέφερη, το οποίο είχε δημοσιευθή τον Μάιο του 1932, όταν το ελληνικό κράτος είχε οδηγηθή και πάλι σε πτώχευση”.

Η ΑΥΓΗ: Δάνεια ΤΤ: Ποιοι και πόσα πήραν

Σύμφωνα με την εφημερίδα “άκρως αποκαλυπτικές για το πάρτι θαλασσοδανείων που είχαν στήσει στο Τ.Τ. οι γαλαζοπράσινες διοικήσεις του την περίοδο 2008-12 είναι οι εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, στις οποίες κατά βάση στηρίχθηκαν οι εισαγγελικές αρχές για να ασκήσουν τις τελευταίες διώξεις”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Γ. Προβόπουλος: Οσα δεν είπε για το Τ.Τ.

Η εφημερίδα γράφει ότι “μισές οι αλήθειες που είπε χθες ο Γ. Προβόπουλος στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής σχετικά με το σκάνδαλο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αν συγκριθούν ο χρόνος κατά τον οποίο η Τράπεζα της Ελλάδας πραγματοποίησε ελέγχους στο Τ.Τ. και εκείνοι κατά τους οποίους χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα τα οποία ζητούν απαντήσεις. Γιατί η ΤτΕ δεν λειτούργησε προληπτικά για να αποφευχθεί το σκάνδαλο;”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μήλον της Εριδος το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “μήλον της Εριδος έχουν καταστεί τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς η μεν κυβέρνηση θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όσα περισσέψουν μετά τα stress test για την κάλυψη μέρους του χρηματοδοτικού κενού, ώστε να αποφύγει νέο πακέτο βοήθειας, η δε τρόικα και κυρίως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένουν να διατηρηθούν ως μαξιλάρι ασφαλείας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Μαύρα μαντάτα για την εργασία

Σύμφωνα με την εφημερίδα “πολύ δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% η ανεργία τουλάχιστον για τα επόμενα δώδεκα χρόνια ακόμη και με το πιο αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ κατά 3,5%-4% (50.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο). Αυτή τη δυσοίωνη εκτίμηση ανακοίνωσε σε ημερίδα για την ανεργία ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Σάββας Ρομπόλης ο οποίος απέδωσε την καθυστέρηση απορρόφησης της ανεργίας τόσο στο κλίμα ύφεσης όσο και στα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εμπλέκει τη χώρα σε ιμπεριαλιστική επέμβαση με ομπρέλα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “τον τρόπο εμπλοκής της χώρας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΝΑΤΟ και ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση”.

ΤΑ ΝΕΑ: Θηλιά 1.000 ευρώ για (μη) δήλωση ΦΠΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πρεμιέρα κάνουν τον Φεβρουάριο τα νέα πρόστιμα – φωτιά που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, την ώρα που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί βαριές ποινές για όσους καθυστερούν να πληρώσουν. Πρόκειται για επιβαρύνσεις που αρχίζουν από 10% και φθάνουν το 30%”.

Kontranews: Βγείτε από τον ζουρλομανδύα της ευρωζώνης

Σύμφωνα με την εφημερίδα “βγείτε απ΄το «ζουρλομανδύα» και επιστρέψτε στη δραχμή για να σωθείτε, μας προτρέπουν ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Νάϊτζελ Φάρατζ, και ο νομπελίστας, αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ασύμμετρη απειλή η πολιτική αστάθεια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σαφή προειδοποίηση-σύσταση προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να μη διαταράξουν το ήπιο πολιτικό κλίμα απηύθυνε ο επικεφαλής της Ττε. Ο Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στη Βουλή επισήμανε τον κίνδυνο να ακυρωθούν οι θετικές προοπτικές που υπάρχουν σήμερα για την ελληνική οικονομία, εάν υπάρξει πολιτική αστάθεια. Ωστόσο, τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα αντέχει και είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένες οι συστημικές τράπεζες”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Προωθείται εθνικό σχέδιο απασχόλησης 230.000 νέων

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την απασχόληση κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης”.

ΚΕΡΔΟΣ: Μελετούν ένα είδος περαίωσης για τα αδήλωτα εισοδήματα!…

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέα ευκαιρία προκειμένου να εμφανισθεί στην Ελλάδα αδήλωτη περιουσία, που λιμνάζει, μελετά να δώσει το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να λυθεί, επιτέλους, το θέμα, παράλληλα με την κατάρτιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και τη δημιουργία ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων για το σύνολο των φορολογουμένων”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Original article: Διαβάστε τις σημερινές εφημερίδες.

Keywords
εφημεριδες, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, ταχυδρομικο ταμιευτηριο, τα νεα, δημοκρατια, εοπυυ, ικα, τροικα, ωρα, ΦΠΑ, ελευθεροτυπια, αναδιαρθρωση, τραπεζες, εστια, αυγη, εφημεριδα, βουλη, ελλαδα, ττε, καθημερινη, test, αεπ, ριζοσπαστησ, νατο, θηλιά, νέα, βγείτε, δραχμη, ημερησια, ναυτεμπορικη, κερδοσ, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αυξηση φπα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, βγείτε, το θεμα, αεπ, αυγη, δανεια, δημοκρατια, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, τα νεα, ττε, υπουργειο οικονομικων, ωρα, test, ανεργια, γεγονος, δημοσιο, δηλωση, δωδεκα, δωσει, ευκαιρια, ευρω, ειπε, εκθεσεις, εκτιμηση, εφημεριδα, ειδος, θεσεις εργασιας, θηλιά, ηπιο, κυβερνηση, κλιμα, μαντατα, νατο, νεες θεσεις εργασιας, εξοφληση, ομπρελα, προβληματα, σαββας, σεναριο, σχεδιο, ταμιευτηριο, χρονος, ωρες, εθνικο, χωρα, υπουργειο, πακετο, τραπεζα, θεσεις, ξεκαθαρισμα
Τυχαία Θέματα