Διαβάστε τι έγινε και ποιοι πήγαν στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή σήμερα το πρωί

Με πυροβολισμούς αποχαιρέτησαν νοσταλγοί της χούντας τον Νικόλαο Ντερτιλή, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία από το Α’ Νεκροταφείο.

Έπειτα από έρευνα, η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε μια σύλληψη για τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του τελευταίου κρατούμενου πραξικοπηματία της χούντας. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για νεαρό στις τσέπες του οποίου βρέθηκαν κάλυκες.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία

χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που χαρακτήρισε τον «σκληρό» της Χούντας «Ήρωα της Ελλάδας», ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε μαζί του πριν δύο χρόνια στον Κορυδαλλό. «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, ήταν ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ επί επταετίας, που χαρακτήρισε «ήρωα» τον Ντερτιλή και ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος κ.α., ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης .
Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν και αυτά του Στυλιανού Παττακού, της Δέσποινας Παπαδοπούλου, της Χαρίκλεια Μακαρέζου κ.α

Από νωρίς το πρωί, πλήθος νοσταλγών της Επταετίας συγκεντρώθηκαν στο Α΄ Νεκροταφείο, για το ύστατο χαίρε στον έως πρότινος τελευταίο έγκλειστο των Απριλιανών στον Κορυδαλλό, που έως την τελευταία στιγμή αρνιόταν πεισματικά να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Τον εκλιπόντα συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, η σύζυγος του Μαίρη, η νύφη του και τα τέσσερα εγγόνια του.
Την ώρα της ταφής οπαδοί της χούντας, επιχειρώντας προφανώς να υποκαταστήσουν τα συνήθη τιμητικά αγήματα, πυροβόλησαν προκλητικά στον αέρα, ξαφνιάζοντας τους παρευρισκόμενους, που έψαχναν να δουν από πού προέρχονται οι πυροβολισμοί, που ξεπέρασαν τους 30.

Ο Ντερτιλής παρέμεινε αμετανόητος και σκληρός και πιστός έως το τέλος στο καθεστώτος της 21ης Απριλίου και δεν υπέβαλλε ποτέ αίτηση αποφυλάκισης, ζητώντας από «την ελληνική πολιτεία να του ζητήσει συγγνώμη» δηλώνοντας ότι θα πεθάνει στη φυλακή «ως γνήσιος στρατιώτης και επαναστάτης».

Ο Ντερτιλής, που διακρίθηκε στο πεδίο της μάχης στα γεγονότα της Τηλλυρίας στην Κύπρο το 1964, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, την επομένη της εισβολής στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.

Keywords
Τυχαία Θέματα