Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι οργάνωσαν την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο

15:19 4/5/2023 - Πηγή: BankWars

Άμεσα απάντησε η Ουάσινγκτον στις κατηγορίες της Ρωσίας της Ρωσίας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο με στόχο τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τις «ψευδείς».

Σήμερα Πέμπτη, μία ημέρα αφότου κατηγόρησε την Ουκρανία για την «τρομοκρατική» επίθεση με drone στο Κρεμλίνο με στόχο τον Βλαντιμίρ Πούτιν (χωρίς πάντως, να δίνει στοιχεία), η Ρωσία

έβαλε στο στόχαστρό της τις ΗΠΑ και τις κατηγόρησε ότι ενορχήστρωσαν το όλο θέμα.

«Οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση με drone κατά του Κρεμλίνου είναι ψευδείς» δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας στο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν ενθαρρύνουν ούτε δίνουν τη δυνατότητα στην Ουκρανία να προχωρά σε πλήγματα έξω από τα σύνορά της.

Πεσκόφ: «Οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Ουάσινγκτον»
«Οι προσπάθειες να αποποιηθούν κάθε ευθύνη γι’ αυτό, τόσο το Κίεβο όσο και η Ουάσινγκτον, είναι φυσικά απολύτως γελοίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες, για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσινγκτον» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε μια ευθεία επίθεση σε ΗΠΑ και Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «αναμφισβήτητα» βρίσκονται πίσω από την επίθεση και πρόσθεσε -και πάλι χωρίς να δίνει αποδεικτικά στοιχεία- ότι η Ουάσινγκτον συχνά επιλέγει τους στόχους στους οποίους θα επιτεθεί η Ουκρανία καθώς και τα μέσα με τα οποία θα γίνει η επίθεση. «Αυτό συχνά υπαγορεύεται από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Το γνωρίζουμε καλά και το έχουμε υπ’ όψιν μας… Στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να καταλάβουν ξεκάθαρα ότι το γνωρίζουμε»,  πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ουκρανία έχει αρνηθεί κάθε ανάμειξη στο χθεσινό περιστατικό, όπου σε βίντεο φαίνονται δύο ιπτάμενα αντικείμενα να πλησιάζουν το Κρεμλίνο και το ένα εξ αυτών να εκρήγνυται με μια δυνατή λάμψη.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα