Διαγωνισμοί – Συμβάσεις: Αλλαγές και για προμήθειες του Δημοσίου κάτω των 60.000 ευρώ

Την αλλαγή του τρόπου που γίνονται οι διαγωνισμοί για τις συμβάσεις ακόμη και κάτω των 60.000 ευρώ για τις προμήθειες του Δημοσίου προανήγγειλε ο Δημήτρης Μάρδας.

«Αυτό το ευτράπελο των πρόχειρων διαγωνισμών θα σταματήσει», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο κ.Μάρδας υπογράμμισε ακόμα ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έρθει η ρύθμιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων,

το οποίο, όπως σημείωσε, στερεί από το δημόσιο έως ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ. «Ας είναι και 500 εκατομμύρια. Ας κλειδώσουμε το σύστημα και ας εισπράξουμε και 300 εκατομμύρια. Αλλά να ξέρουμε όμως ότι το σύστημα λειτουργεί , όπως πρέπει να λειτουργεί», επεσήμανε.

Ο κ. Μάρδας έκανε ακόμα γνωστό, ότι θα ακολουθήσουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και του παραεμπορίου, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και η ρύθμιση για τη φορολόγηση αδήλωτων κεφαλαίων που συνδέονται με «μαύρο» χρήμα, αρχικά εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, ασχέτως εάν τα κεφάλαια επιστρέψουν ή όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα