ΔΕΠΑ: Ενδιαφέρον από GOLAR για πλωτό σταθμό LNG

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρίας GOLAR LNG, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στην κατασκευή και λειτουργία σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η εταιρία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τον πλωτό σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ στη βόρεια Ελλάδα.

Η

GOLAR LNG, έχει ήδη δημιουργήσει και λειτουργεί 13 σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, ενώ αυτή την περίοδο κατασκευάζει άλλους 13 σταθμούς. Η εταιρία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για πλήρη συμμετοχή στη χρηματοδότηση του έργου, παρέχοντας σημαντική ευελιξία στην υλοποίηση του συνολικού project.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε την εταιρία για τη σπουδαιότητα του έργου, το οποίο μαζί με τονδιασυνδετικό αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας (IGB) έχουν ενταχθεί, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του ΥΠΕΚΑ, στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαικής Ένωσης, ως βασικοί πυλώνες ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της περιοχής.

Η σπουδαιότητα των έργων ενισχύεται από την πολιτική αστάθεια στην Ουκρανία, και αποτυπώνεται από τις προχωρημένες διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις και εταιρίες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στα έργα αυτά. Ο Γιάννης Μανιάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της GOLAR LNG για την ωριμότητα του έργου, καθώς η Μελέτη Σκοπιμότητας και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονεί η ΔΕΠΑ βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Original article: ΔΕΠΑ: Ενδιαφέρον από GOLAR για πλωτό σταθμό LNG.

Keywords
Τυχαία Θέματα