Δεν θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup – Τέλη Νοεμβρίου η εκταμίευση της δόσης

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ε.Ε. Πιθανή ημερομηνία η 26η Νοεμβρίου.

Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ ενδεχομένως να μη ληφθεί πριν από τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αναμένεται η έκθεση της τρόικας, η οποία δεν θα είναι έτοιμη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συνεδριάζει το Eurogroup.

Όπως

τόνισε ο αξιωματούχος μιλώντας στο Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών, θα αναμένουν την τελική αξιολόγηση της Τρόικας, προτού αποφασίσουν. Η έκθεση δεν είναι έτοιμη και η προκαταρκτική εκδοχή που θα είναι έτοιμη στις 12 Νοεμβρίου, δεν αρκεί για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, διεμήνυσε σήμερα ότι δεν βλέπει πιθανή τη λήψη οριστικής απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ε.Ε. μία πιθανή ημερομηνία για την απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, είναι η 26η Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι για τις 22-23 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα