“Δεν μειώνει τα επιτόκια η ΕΚΤ” εκτιμά η Citi – Eνδείξεις για “χαλάρωση” το 2014

Δεν αναμένουν νέα, άμεση μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά τη συνεδρίασης της ερχόμενης Πέμπτης, οι αναλυτές της Citigroup.

“Η προοπτική περαιτέρω «χαλάρωσης» από την ΕΚΤ, έχει εδραιωθεί ως βασικός «οδηγός» για την πορεία του ευρώ. Θεωρούμε ότι η ΕΚΤ μπορεί να εκπλήξει αυτή την εβδομάδα, παρέχοντας

περαιτέρω λεπτομέρειες για τη «μελλοντική καθοδήγηση», σχετικά με τη διάρκεια της περιόδου χαμηλών επιτοκίων”, αναφέρει η Citigroup.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω των μακροπρόθεσμων προβλέψεων για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, σε ορίζοντας τριετίας, σηματοδοτώντας τη σημαντική επιβράδυνση στην πραγματική οικονομία.

Oι οικονομολόγοι της Citigroup, αναμένουν το 2014 έναν νέο γύρο LTRO (φθηνών δανείων 3ετούς διάρκειας στις τράπεζες), καθώς και μείωση του βασικού επιτοκίου, αλλά και του επιτοκίου καταθέσεων.

«Υποψιαζόμαστε ότι ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, θα δώσει σήμα για την αυξημένη πιθανότητα λήψης νέων μέτρων», καταλήγει η ανάλυση της Citigroup.

Original article: “Δεν μειώνει τα επιτόκια η ΕΚΤ” εκτιμά η Citi – Eνδείξεις για “χαλάρωση” το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα