Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας η Κομισιόν

15:35 3/7/2019 - Πηγή: BankWars

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον της Ιταλίας για το χρέος της, δεν θα εκκινήσει δηλαδή τη διαδικασία υπερβολικού ελλείματος, σύμφωνα με υψηλόβαθμη ιταλική πηγή.

Οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν πριν ανακοινωθεί και επισήμως η απόφαση της Κομισιόν, η οποία αναμένεται σύντομα.

Νωρίτερα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ενωσης βλέπουν «αισθητά βελτιωμένα»

τα δημοσιονομικά σχέδια της Ρώμης.

Όπως είπε ο ίδiος οι κυβερνήσεις βλέπουν επίσης μια διαρθρωτική βελτίωση της τάξης του 0,3% φέτος και «σημαντική βελτίωση» στα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά, ενώ το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% του ΑΕΠ, πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Mερίδα αναλυτών προειδοποιεί πως το κλίμα θα μπορούσε και πάλι να αλλάξει έναντι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ, καθώς η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να βρει επιπλέον 40 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά της για το 2020, χωρίς να διογκώσει και πάλι το έλλειμμα.

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 1,689% από 1,857%, ενώ και ο δείκτης  FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται σημαντικά κατά 1,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα