“Δεν μασάνε” στη Μακεδονία για τη ΔΕΗ – Καρυπίδης: Αν πουληθεί μια μετοχή ή ένα εργοστάσιο, θα παραιτηθώ

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε. Η παραίτησή μου ισχύει εάν πουληθεί μια μετοχή της επιχείρησης ή ένα εργοστάσιο, θα παραιτηθώ. Εμείς στα συμφέροντα δε θα στρώσουμε χαλιά», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης λίγο μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στο γραφείο του με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις ΔΕΗ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο βουλευτής Κοζάνης

του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης και αντιπροσωπεία συνδικάτων της ΔΕΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Γιώργος Αδαμίδης σημείωσε πως: «υπάρχει μια ταύτιση απόψεων των θέσεων μας με την Περιφέρεια. Φαίνεται ωστόσο ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τους δανειστές. Εμείς είμαστε εδώ να καταδείξουμε στην κυβέρνηση ότι υπάρχει αντίσταση, έτσι ώστε να αντισταθεί η ίδια στους δανειστές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης επανέλαβε ότι «Στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και η προστασία του δημοσίου αγαθού της ενέργειας. Σ’ αυτό καταλήξαμε όλες οι πλευρές».

Το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας και το διοικητικό συμβούλιο της περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζουν την Παρασκευή το μεσημέρι, με αφορμή την παρουσία του Γιώργου Σταθάκη στο περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να του επιδώσουν τις θέσεις τους για το ενδεχόμενο πώλησης μέρους της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Κοζάνη, όπου θα επισκεφθεί ορυχεία της ΔΕΗ και τις εγκαταστάσεις του εργοταξίου της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας.

Κατά την επίσκεψή του, θα ενημερωθεί από τους επικεφαλής της ΔΕΗ για την πορεία εξέλιξης του μεγαλύτερου κατασκευαστικού έργου της χώρας, προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια ο υπουργός θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα