ΔΕΗ: Τριπλασιάζει τα κέρδη ανά μετοχή – Τιμή στόχος τα 16,8 ευρώ από την Alpha Finance

Τα κέρδη της ΔΕΗ θα φτάσουν τα 161 εκατ. Ευρώ το 2014 ενώ αναμένεται να τριπλασιαστούν τα κέρδη ανά μετοχή, όπως εκτιμά η Alpha Finance.

Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης έχουν ήδη επιταχύνει την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας γεγονός που αποτελεί το “κλειδί” που θα ξεκλειδώσει την αξία της ΔΕΗ, εκτιμά η Alpha Finance. ‘Ηδη η κρατική εταιρεία

ηλεκτρισμού έχει μειώσει τα ελεγχόμενα κόστη της κατά το 1/3 και η Alpha αναμένει βελτίωση των κερδών της τα επόμενα χρόνια. Η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με p/e 16,1 το 2014 και η Alpha εκτιμά ότι αυτό πέφτει στο 8,4 το 2015.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσα στο 2014, όπως εκτιμά η Alpha θα σταθεροποιήσει την αξία της εταιρείας και στο μέλλον θα μειώσει το καθαρό χρέος της κατά 1 δισ. Επιπλέον, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πρόκειται να μειώσει το κόστος ηλεκτρισμού για τη χώρα κατά 350 εκατ. Ευρώ. Η πραγματική απελευθέρωση της αγοράς ωστόσο θα επέλθει πριν την ιδιωτικοποίηση των πάγιων στοιχείων παραγωγής το 2015. Ο ρυθμιστής για να προσελκύσει τις επενδύσεις θα πρέπει πρώτα να εμφανίσει προοπτικές κερδοφορίας στο χαρτοφυλάκιό του. Αυτό αναμένεται να ξεκλειδώσει την αξία για τα υπόλοιπα στοιχεία του ενεργητικού της και να μειώσει το καθαρό της χρέος κατά 1 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα με την Alpha Finance η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα κυμανθεί λίγο πιο κάτω από το 5% με την χρηματιστηριακή τιμή προς τη λογιστική να ανέλθει στο 0,6 από το 0,4 που βρίσκεται τώρα. Η τιμή-στόχος που δίνει η Alpha Finance είναι στα 16,8 ευρώ.

Original article: ΔΕΗ: Τριπλασιάζει τα κέρδη ανά μετοχή – Τιμή στόχος τα 16,8 ευρώ από την Alpha Finance.

Keywords
Τυχαία Θέματα