ΔΕΗ: Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια το 2014, διαβεβαιώνει το ΥΠΕΚΑ – Ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την αποκρατικοποίηση

Tα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν πρόκειται να αλλάξουν εντός του τρέχοντος έτους, 2014, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως “η μνημονιακή υποχρέωση για άρση των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

(η επιδότηση μιας κατηγορίας τιμολογίων με επιβάρυνση μιας άλλης) θα υλοποιηθεί σταδιακά, χωρίς απαραίτητα να οδηγήσει σε αυξήσεις στα χαμηλά τιμολόγια.

Οι δημοπρασίες θα διατηρηθούν για μεταβατική περίοδο έως το 2015, οπότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο αγοράς, με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Στο μεσοδιάστημα θα προχωρήσει και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ για την οποία, όπως επισήμανε ο υφυπουργός, εκφράζουν ενδιαφέρον, επίσημα και ανεπίσημα, μεγάλες εταιρείες από το εξωτερικό.

«Παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον η χώρα, είναι τεράστιο το ενδιαφέρον της περιοχής στρατηγικά, η χώρα έχει φύγει πλέον τελείως από το country risk και η Ελλάδα είναι πλέον η διέξοδος για μεγάλες ενεργειακές εταιρείες σε σχέση με τις προσεχείς εξελίξεις που θα υπάρχουν για την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Original article: ΔΕΗ: Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια το 2014, διαβεβαιώνει το ΥΠΕΚΑ – Ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την αποκρατικοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα