ΔΕΗ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ: Παρασκευή η συνέλευση αλλά απόφαση δεν βγαίνει

Προς αναβολή των αποφάσεων για το τιμολόγιο που θέλει η ΔΕΗ από την εταιρεία “Αλουμίνιον της Ελλάδος” οδεύει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ την Παρασκευή. Η επιχείρηση έχει καλέσει τον βασικό μέτοχο, το Δημόσιο, να ψηφίσει κατά της απόφασης της διαιτησίας για την τιμή του ρεύματος της Αλουμίνιον. η ΔΕΗ

εμμένει στην θέση ότι δε μπορεί να κοστολογεί την ενέργεια κάτω από το κόστος,

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν επιλέγει την “εδώ και τώρα” απόφαση, δεδομένων, αφενός του γενικότερου προβληματισμού που υπάρχει για το κόστος ενέργειας στην Ελλάδα και αφετέρου, των έντονων αντιδράσεων της παραγωγικής βιομηχανίας η οποία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι “δεν βγαίνει” με τις τιμές που ζητάει η ΔΕΗ.

Βέβαια και η ΔΕΗ από την πλευρά της, έχει σειρά επιχειρημάτων τα οποία όμως, όπως όλα δείχνουν, “μπαίνουν στο περιθώριο” σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.

Άσχετα με το θέμα της συγκεκριμένης απόφασης, ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι, η κυβέρνηση θα φροντίσει για να μειωθεί το κόστος ρεύματος τόσο στην υψηλή, όσο και στην μεσαία τάση, ενώ από τη νέα συμφωνία με την Gazprom θα προκύψει μείωση τιμής και στο φυσικό αέριο.

Original article: ΔΕΗ-ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ: Παρασκευή η συνέλευση αλλά απόφαση δεν βγαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα