Δασμοί: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να εξαιρέσει και την Αυστραλία

Οι ΗΠΑ εργάζονται προκειμένου να εξαιρεθεί η Αυστραλία από τους νέους δασμούς που θα επιβληθούν στον χάλυβα και στο αλουμίνιο, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, σημειώνοντας πως συζήτησε το θέμα τηλεφωνικά με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

«Μίλησα με τον Aυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ. Είναι αποφασισμένος να έχει (με τις ΗΠΑ) μια πολύ δίκαιη και αμοιβαία στρατιωτική και εμπορική σχέση. Εργαζόμαστε με μεγάλη

ταχύτητα πάνω σε μια συμφωνία για την ασφάλεια ώστε να μη χρειαστεί να επιβάλλουμε δασμούς στον χάλυβα ή στο αλουμίνιο στον σύμμαχό μας, το σπουδαίο έθνος της Αυστραλίας».

Οι εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου της Αυστραλίας είχαν αξία 400 εκατ. αυστραλιανών δολαρίων (ή περίπου 314 εκατ. αμερικανικών δολαρίων) το 2017

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έχει ήδη εξαιρέσει από τους δασμούς, «προς το παρόν», τον Καναδά και το Μεξικό. Οι τρεις χώρες επαναδιαπραγματεύονται το τρέχον διάστημα τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA.

Αμέσως μετά το μήνυμα του Τραμπ, και ο Αυστραλός πρωθυπουργός -επίσης μέσω Twitter- τόνισε ότι η σχέση μεταξύ των δύο συμμάχων είναι δίκαιη και βασίζεται στην αμοιβαιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα