Δ. Τζανακόπουλος: Τι είπε για αξιολόγηση, ΔΕΗ – Αιχμές κατά Στουρνάρα, «εθνικός καταστροφέας» ο Σημίτης

Η βασική ευθύνη για την καθυστέρηση της αξιολόγησης δεν βρίσκεται στην ελληνική κυβέρνηση, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε αιχμές για «πολιτικολογία» από τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, ερωτώμενος σχετικά

με τις παρεμβάσεις του υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Οι ανεξάρτητοι θεσμικοί παράγοντες έχουν δικαίωμα σε εκτιμήσεις για την οικονομία «αλλά όχι στην πολιτικολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με αφορμή συνέντευξη που θα προβληθεί σήμερα, χαρακτηρίζοντάς τον έναν από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της χώρας που οδήγησε στη διάσωση το 2009.

Οι ελληνικές αρχές εργάζονται εντατικά ώστε να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό σε μια κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απαιτήσεις. ανέφερε για την διαπραγμάτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η ευρεία στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη, συναινεί σε μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Η Ελλάδα διεκδικεί, έχοντας σημαντική στήριξη από την Ευρώπη γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μια επιτυχή κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, προς όφελος του κόσμου της εργασίας, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει, τόσο η ΝΔ όσο και όσοι από τους δανειστές επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης πέρα καιέξω από κάθε συμφωνία και λογική είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα