Δ. Στρατούλης: Προτεραιότητά μας οι διαπραγματεύσεις… όχι το δημοψήφισμα

14:12 9/3/2015 - Πηγή: BankWars

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι σκληρές διαπραγματεύσεις και η αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, στον απόηχο της έντονης συζήτησης περί δημοψηφίσματος που πυροδότησαν οι δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη.

«Εάν κάποια στιγμή γίνουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση μπορεί να σκεφτεί τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να ρωτήσει τον ελληνικό λαό,

αλλά αυτό δεν είναι προτεραιότητά μας», ξεκαθάρισε μιλώντας στον Real Fm.

Όσον αφορά στο σημερινό Eurogroup, ο Δ. Στρατούλης είπε ότι «πάμε με αποφασιστικότητα για να παρουσιάσουμε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι και ενταγμένες στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και κυρίως στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που εγκρίθηκαν από τη Βουλή».

«Πάμε αποφασισμένοι να πούμε και να πείσουμε ότι αυτές είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και που είναι συμβατές με την πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού… Έχουμε και τη στήριξη του λαού και με βάση αυτό θα διαπραγματευτούμε σκληρά και σήμερα».

Όπως σημείωσε, «οι δανειστές της χώρας και θεσμοί έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα πιστωτικής ασφυξίας και μερικές φορές κάποιες δηλώσεις τους θυμίζουν δηλώσεις νεοαποικιακού χαρακτήρα», ενώ «η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας και είναι θεμιτό τα όποια όπλα και εργαλεία να μπορεί να τα χρησιμοποιεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα