Δ. Μάρδας: Στόχος της Κυβέρνησης να κλείσει η διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατό

11:16 3/4/2016 - Πηγή: BankWars

Σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν, στον απόηχο των αποκαλύψεων, μέσω Wikileaks, για το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου για την Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για “μια συζήτηση δύο ατόμων, ως εκ τούτου αν υπάρχει

κάποια θέση εκ μέρους των πιστωτών ότι πρέπει να φτάσει η διαπραγμάτευση εκεί και έρθει και επίσημα στο τραπέζι”, τότε η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι ότι “πρέπει να τελειώσουμε το ταχύτερο δυνατό”.

Ερωτηθείς για την άποψη που εξέφρασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό ότι από τη στιγμή που υπάρχει ο ESM αυτός και μόνο θα έπρεπε να βρίσκεται στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Δημήτρης Μάρδας υποστήριξε ότι “τα της Ευρώπης έπρεπε να τα χειρίζεται η Ευρώπη”.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η συζήτηση για το χρέος, για την οποία πιέζει το ΔΝΤ, “μπορεί να ολοκληρωθεί και σε επίπεδο Ευρώπης, μιας που αυτός ο φορέας ο οποίος ασχολείται με το θέμα είναι κατά κύριο λόγο η Ευρώπη και το ΔΝΤ σχεδόν έχει φύγει”. “Το ξοφλάμε, τελειώνουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα