Δ. Μάρδας: Κανονικά η καταβολή μισθών και συντάξεων Ιουνίου

Καθησυχαστικός για τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε και τώρα το δεκαπενθήμερο που έχουμε κάποιους μισθούς και στο τέλος του μήνα. Αλλά δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις. Για να λειτουργήσει το κράτος χρειάζεται κάποια άλλα χρήματα, οπότε εμείς προσαρμόζουμε τις δαπάνες του κράτους που έχουν ένα μη μισθολογικό

κόστος, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Τέλος, για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους εταίρους είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να τερματιστεί η αβεβαιότητα. «Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν, όχι γιατί υπάρχουν κάποιες πιέσεις στον προϋπολογισμό που σε τελική ανάλυση μπορούν να αντιμετωπιστούν, όπως αντιμετωπίζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα… Το ζητούμενο δεν είναι “τα καταφέρνουμε, δεν τα καταφέρνουμε”. Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, διότι η αγορά βιώνει μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα