Δ. Μάρδας: Δεν έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό – Στη διάθεση του πρωθυπουργού το πόθεν έσχες

09:54 6/5/2015 - Πηγή: BankWars

Δεν έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό ούτε τώρα, ούτε πριν, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο.

Ο κ. Μάρδας υποστήριξε ότι υπάρχουν κάποια χρήματα στο εξωτερικό για σπουδές της κόρης του, ενώ τόνισε ότι το πόθεν έσχες του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατήγγειλε χθες βρώμικη προβοκάτσια

σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μέγα πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση από τη σημερινή αποκάλυψη της “Θ” ότι κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ποσόν ύψους περίπου ογδόντα χιλιάδων ευρώ, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η “Θ” πρόκειται για μεταφορά χρημάτων τα οποία έγιναν μέσα στο Μάρτιο, δηλαδή περίπου δύο μήνες από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων από το εν λόγω στέλεχος.

Η μεταφορά των χρημάτων δεν έγινε τμηματικά, αλλά με μία και μόνη συναλλαγή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η “Θ” το ποσόν μεταφέρθηκε από υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου. Τα χρήματα ανήκουν σε αναπληρωτή υπουργό ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης. Η “Θ” η οποία διαθέτει τα πλήρη στοιχεία του αποφεύγει προς το παρόν να τα δημοσιοποιήσει επειδή δεν κατέστη χθες δυνατή η επικοινωνία μαζί του προκειμένου να φιλοξενηθεί και η δική του γνώμη καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικό πλήγμα, στον ίδιο και στην κυβέρνηση στην περίπτωση που η αιτιολόγηση για τη μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό δεν είναι επαρκής. Το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να τον καλέσει αμέσως προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις γι’ αυτή την τουλάχιστον παράδοξη συμπεριφορά για εν ενεργεία κυβερνητικό στέλεχος.

Ερωτώμενος σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε άγνοια για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα