Χτύπησαν με γροθιές τον Καμίνη – Κλειστοί οι δήμοι για την κινητικότητα των υπαλλήλων

22:24 7/7/2013 - Πηγή: BankWars

Κλειστές θα μείνουν τη Δευτέρα οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας με εξαίρεση τις προνοιακές και κοινωνικές δομές, μετά τη σχετική εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ένωσης, και τη σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ δήμαρχου Λάρισας Κ. Τζανακούλη.

Πάντως έξω από τη ΚΕΔΕ υπήρξε ένταση, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη να προπηλακίζεται από διαμαρτυρομένους.

Οι συνεργάτες του κάνουν λόγο για επίθεση

από αγνώστους και αναφέρουν ότι ο κ. Καμίνης οδεύει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μερικές εκατοντάδες δημοτικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι του επιτέθηκαν φραστικά, αλλά και με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.

Την επίθεση στο Δήμαρχο Αθηναίων καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης

Το λουκέτο στους δήμους έρχεται ως απάντηση στις κυβερνητικές αποφάσεις για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Πάντως ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, μετά τη συνάντηση που θα έχει αύριο το μεσημέρι η ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη.

Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να τεθούν σε κινητικότητα 2.400 εργαζόμενοι από τους δήμους, 2.000 από το υπουργείο Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όλα αυτά έως το τέλος Ιουλίου.

Ο κ. Ασκούνης επισήμανε ότι οι δήμοι «χρεώνονται» με το 50% του προγράμματος κινητικότητας, καθώς και 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί προγραμματίζεται να μετακινηθούν το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ Σ. Τζόκας και Γ. Ιωακειμίδης υποστήριξαν ότι οι δήμαρχοι πρέπει να πάνε αποφασισμένοι στη συνάντηση και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κηρύξουν απεργία διαρκείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα